Dit zijn de 5 leukste schrijfwedstrijden van mei

Dit zijn de vijf leukste schrijfwedstrijden van mei Aan schrijfwedstrijden is er gelukkig nooit een gebrek!  Wij hebben de leukste wedstrijden met deadlines in de maand mei voor jullie op een rijtje gezet. 

Schrijf jouw morgen 

Van plan om te backpacken deze zomer? Jouw morgen zal waarschijnlijk vol avonturen zitten. Studeer je binnenkort af? In dat geval heb je een aantal belangrijke keuzes voor de boeg. Net de liefde van je leven ontmoet? Morgen is voor jou vast rooskleurig en veelbelovend. Wat de toekomst ook mag brengen, het is een inspiratie voor geweldige verhalen. Schrijf een verhaal met het thema ‘morgen’ van maximaal 3000 woorden. Alle genres en vormen zijn welkom. Het beste verhaal wint een geldprijs ter waarde van 250 euro.
Deadline: 14 mei 2017
Meer informatie: klik hier


Verhalenwedstrijd Verborgen

Uitgeverij LetterRijn organiseert een verhalenwedstrijd met het thema ‘verborgen’.
Schrijf een verhaal van minimaal 2500 en maximaal 4500 woorden, waarin het verbergen van een geheim centraal staat. Verder dient in je verhaal in ieder geval één van de personages te sterven. 
Winnende verhalen zullen worden opgenomen in een bundel die in het najaar van 2017 zal worden uitgebracht door uitgeverij LetterRijn.
Deadline: 21 mei 2017
Meer informatie: klik hier

Poëziewedstrijd Ongehoord

Voor de zesde keer organiseert Stichting Ongehoord! een poëziewedstrijd. Het thema dit jaar is ‘diversiteit’.
Per inzender mag er 1 gedicht worden ingezonden. Het gedicht moet in de Nederlandse taal zijn geschreven en mag maximaal 30 regels lang zijn.
De schrijver van het beste gedicht wint een beeldje van Lillian Mensing, publicatie op de website van Stichting Ongehoord en een optreden op het Ongehoord! Podium.
Deadline: 31 mei 2017
Meer informatie: klik hier 
 

Naar Griekenland met Limnisa 

Win een schrijfvakantie naar Griekenland met je korte verhaal.
Voor het zesde jaar organiseert Limnisa - Griekenland haar kortverhaalwedstrijd. Het thema staat vrij en het verhaal mag maximaal 3000 woorden bevatten.
De eerste prijs is een week volpension schrijfvakantie aan zee op Methana, een prachtig schiereiland in Griekenland, in 2017 of 2018.
Deadline: 14 mei 2017
Meer informatie: klik hier  

Middeleeuwse schrijfwedstrijd Anno Domini 892

Beleef de geschiedenis en Godijn Publishing organiseren samen een schrijfwedstrijd.
Deelnemers aan deze wedstrijd moeten een verhaal schrijven dat zich afspeelt in de Middeleeuwen, met de titel en ondertitel:

ANNO DOMINI 892
rauw geluk
"Het vergeten verhaal over heidenen, handelaren, duivelbanners en volksverhuizingen"
 
De vijfentwintig beste verhalen worden gebundeld. De schrijvers van de drie beste verhalen winnen naast deze bundel ook shoptegoed bij de webshop van Godijn Publishing.
Deadline: 31 mei 2017 
Meer informatie: klik hier 

Een overzicht van alle schrijfwedstrijden vind je hier