Afbeelding

Beeld: Pexels

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missen

Deze 3 schrijfactiviteiten wil je dit weekend niet missenNog niks te doen dit weekend? Zin om eens lekker een dagje met schrijven bezig te zijn? Bezoek het Taribush Kuna Festival, treed op in de bibliotheek van Amsterdam, of schuif aan bij het schrijfcafé in Tilburg.

Taribush Kuna Festival

Datum: Donderdag 27 t/m zondag 30 juli
Locatie: Nationaal Park Dwingelerveld in Drenthe

Taribush Kuna is een intiem festival waar van alles te beleven is op het gebied van muziek, theater, film, kunst, maar zeker ook literatuur en poëzie. Het programma is geschikt voor de hele familie, met gevarieerde activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Denk aan diverse voordrachten van gedichten en verhalen, maar ook schrijfworkshops en een literair moordspel. Er zijn zowel dagkaarten als passe-partouts verkrijgbaar.

Kijk hier voor meer informatie.

Open podium in de bibliotheek

Datum: Zaterdag 29 juli van 14:00-16:00
Locatie: Amsterdam

In de centrale bibliotheek van Amsterdam is elke laatste zaterdagmiddag van de maand een open podium. Hier kun je komen voorlezen uit eigen werk (gedichten, columns, prozafragmenten, of ander werk) of luisteren naar de voordrachten van anderen. Er is vrije inloop voor bezoekers; wie wil optreden, kan zich van te voren via e-mail aanmelden.

Kijk hier voor meer informatie.

Schrijfcafé Tilburg

Datum: Zondag 30 juli van 10:00-12:00
Locatie: Tilburg

Al sinds 2014 is het schrijfcafé in Tilburg, georganiseerd door Karen Meijs, een ontmoetingsplek voor schrijvers uit de omgeving. Twee uur lang kun je aan de slag met creatieve schrijfopdrachten en regelmatig worden er teksten aan elkaar voorgelezen. Elke laatste zondag van de maand is er een schrijfcafé in Tilburg, en elke laatste dinsdag van de maand in Diessen. Iedereen kan meedoen, en inschrijven is niet nodig.

Kijk hier voor meer informatie.

Techniek