Derde editie Noorderwoord

Derde editie NoorderwoordStichting Literaire Activiteiten Amsterdam en de Theaterstraat organiseren voor de derde keer het literaire evenement Noorderwoord, ditmaal met schrijfster Christine Otten.

In de derde editie van Noorderwoord op donderdag 5 juni in het Zonnehuis is de Nederlandse schrijver Gerbrand Bakker te gast. Hij is onder meer bekend van zijn verfilmde roman Boven is het stil en zijn meest recente roman De Omweg, die op de shortlist stond van de Libris Literatuurprijs. Soula Notos is een Hollands-Griekse komiek en heeft op zowel nationale als internationale podia gestaan. Christine Otten presenteert het programma en gaat met de gasten van de avond in gesprek.

Zoals bij iedere editie wordt er ook deze keer weer een verhaal uit Noord verteld. Annemarie Slotboom heeft een monoloog geschreven, gebaseerd op interviews over Ab Harrewijn, één van de geestelijken van de NDSM-werf. Hij was de industriepastor in Tuindorp Oostzaan en zat namens Groen Links in de Tweede Kamer.

Op Noorderwoord zal Ab Harrewijn, de rode dominee, uit de dood herrijzen om een pleidooi te houden. Acteur Peter Faber, die zelf opgroeide in Amsterdam-Noord, kruipt in zijn huid en draagt de monoloog voor. Lamyn Belgaroui, rapper en dichter, is de vaste huisdichter van Noorderwoord en zal de avond samenvatten op zijn eigen wijze. Het geheel van de avond wordt muzikaal ondersteund door het Specie Trio.

Bron

www.slaa.nl/events/noorderwoord-3/