De vijf leukste schrijfactiviteiten in juni

De vijf leukste schrijfactiviteiten in juniDe schrijfkalender van juni zit weer aardig vol. Wij zetten de vijf leukste activiteiten van komende maand voor je op een rijtje. 

Schrijversacademie Studiedag

Op zaterdag 10 juni is er weer een Studiedag “Aan de slag als auteur”! Het wordt weer een inspirerende dag, gevuld met interviews, masterclasses en workshops van specialisten uit het schrijversvak, georganiseerd door de Schrijversacademie. Je kunt boeken kopen en laten signeren bij de aanwezige schrijvers, er zijn interviews met auteurs, er is een workshop waarin je je verhaal leert pitchen en je kunt vragen stellen aan uitgevers en redacteuren. Alle praktische aspecten van het schrijverschap komen aan de orde. Meer info, lees hier
Datum: 10 juni
Waar: Diemen

The Night Shift

Voor alle nachtuilen en uitstellers! Werk een nacht lang aan je eigen korte verhaal of roman in een literair stimulerende omgeving (met drank! en snacks!), deel je harde zwoegen met collega-schrijvers en ontvang tips van een professionele schrijfdocent. Voor degenen die liever een schrijfopdracht voor de nacht meekrijgen is er de schrijfopdrachtgenerator Lees hier meer. 
Datum: 10 juni
Waar: Rotterdam

Schrijforiëntatie

Wil je schrijven maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze ambachtelijke module Schrijforiëntatie iets voor jou. Je maakt kennis met verschillende literaire schrijftechnieken. Aan het eind van de lessenreeks weet je beter welk genre bij je past.Meer weten? 
Datum: vanaf 13 juni (4 dinsdagavonden)
Waar: Amsterdam

De verhalentafel – Levensverhalen

Lijkt het je leuk om korte verhalen over je eigen leven te schrijven, voor jezelf of voor je nageslacht, en zoek je een stok achter de deur om te beginnen? Kom dan naar de maandelijkse schrijfochtend levensverhalen schrijven en schrijf met behulp van verschillende werkvormen stukjes van je eigen geschiedenis. Meer weten? 
Datum: 17 juni
Waar: Voorburg

Zomerse schrijfworkshop Luidkeels leven

Zin in een dag lekker schrijven met een zomerse schrijfoefening of aan een eigen schrijfproject?
De workshop Luidkeels Leven biedt je schrijfinspiratie en een rustige omgeving om je pen op papier te houden of je laptop gaande. Als rode draad door de dag is er ruimte en speelse schrijfinspiratie.
De mogelijkheid is er om voor te dragen uit eigen werk, maar dit is niet verplicht. Lees hier meer.
Datum: 22 juni
Waar: Utrecht