De leukste schrijfwedstrijden van september

De leukste schrijfwedstrijden van septemberAan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in september op een rijtje gezet.

Schrijf een erotische roman

Uitgeverij De Crime Compagnie start eind dit jaar met een imprint met erotische e-books. Samen met Secretpages.nl organiseert zij dit jaar een manuscriptenwedstrijd. Ben jij geïnspireerd door Vijftig tinten grijs? Of was je al eerder fan van het genre? Houd je van lezen en van schrijven? Pak dan je pen en doe mee! De uitgeverij is op zoek naar manuscripten tussen de 60.000 en 90.000 woorden. Lees hier het volledige reglement. De winnaar van de wedstrijd krijgt een auteurscontract van De Crime Compagnie en een boekenpakket en het verhaal wordt als e-book gepubliceerd.

Deadline: 15 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122965

Schrijf en huiver

Uitgeverij De Fontein is op zoek naar nieuw Nederlands thrillertalent en organiseert daarom samen met de Schrijversacademie en de Literaire Thriller Salon Schrijf & Huiver, een schrijfwedstrijd voor aanstormend thrillertalent. Stuur jouw synopsis, motivatiebrief met biografie en de eerste tien pagina’s van jouw manuscript op en wie weet wordt jij uitgekozen voor de shortlist. Na een coachingprogramma lever je jouw gehele manuscript in en maak je kans op publicatie.

Deadline: 15 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/123396

Schrijven Online Foto-schrijfwedstrijd #2

Iedere zes weken publiceren wij een foto-opdracht waarbij je een kort verhaal, gedicht of onderschrift kunt schrijven op basis van een foto. Het thema van de tweede editie: de eerste keer. Met deze schrijfopdracht maak je kans op het boek Droomdebuut. 18x inspiratie voor je eerste boek van Marjoleine Tel.

Deadline: 16 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/foto-schrijfopdracht/foto-schrijfopdracht-2

Het beste afgewezen manuscript

De boekenmakersbende wil het podium worden voor de betere indie auteur en is daarom op zoek naar schrijvers met aantoonbaar talent die desondanks nog geen uitgever hebben gevonden voor hun roman of verhalenbundel. Ook auteurs die zijn begeleid door een redacteur en/of van wie het boek al is uitgekomen bij een POD uitgever mogen een manuscript inzenden. De bende moedigt het inschakelen van professionals bij het maken van boeken alleen maar aan. Het gaat om verhalen in de genres fictie en verhalende non-fictie van minimaal 30.000 woorden. De winnaar maakt kans op vormgeving t.w.v. 500 euro, uitgave van het boek en promotie.

Deadline: 30 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122827

Blogwedstrijd Lef!

Na de zeer succesvolle blogwedstrijd Cocktails en de korte verhalenwedstrijden Vijf en Zomer organiseert Damespraatjes haar vierde schrijfwedstrijd: blogwedstrijd Lef! Schrijf een blog van maximaal 800 woorden, passend in het thema. De beste blogs worden door uitgeverij Totemboek in de vorm van een e-Book gepubliceerd. De winnaar ontvangt bovendien een cadeaubon van Bol.com t.w.v. 100 euro.

Deadline: 30 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/123280

Win een schrijfretraite

Schrijfretraite.nl organiseert een schrijfwedstrijd waarmee je een geheel verzorgde retraite op Landgoed Ter Wupping kunt winnen. De opdracht: shrijf een verhaal van maximaal 400 woorden in het thema ‘verandering’. De hoofdprijs is een plek in de retraite van 19 t/m 23 januari 2015. Prijs 2 t/m 6 is een exemplaar van het Handboek voor schrijvers.

Deadline: 30 september 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/123355

Meer schrijfwedstrijden? Je vindt ze in ons overzicht.