De crowd novelle Screenshot ontwikkelt zich steeds verder

Crowd novelle ScreenshotDe ontwikkeling van de crowd novelle Screenshot is in volle gang. De verschillende schrijvers geven steeds weer een onverwachte wending aan het verhaal. En ook jij kan meelezen en meeschrijven aan dit project.

Crowd novelle Screenshot

Het project is begin mei 2013 opgezet door Schrijven Online, thrillerauteur Judith Visser en projectredacteur Johan van den Ende. Er zijn in totaal nog zes hoofdstukken te schrijven, die steeds beoordeeld worden door Judithen Johan. Judith gaf het startsein door het schrijven van het eerste hoofdstuk. Hierin maak je kennis met hoofdpersoon Laverne die verwikkelt raakt in de vreemde zaken van het onderzoeksinstituut Meten is Weten (MIW). Dit gegeven inspireerde al verschillende schrijvers tot het schrijven van de vervolghoofdstukken. Iedere maand wordt een volgend hoofdstuk gekozen uit de inzendingen. Lees hier hoofdstuk 1 tot en met 5. En hoofdstuk 6 van de crowd novelle, die is inmiddels ook bekend. Het crowdwriting project gaat door tot er twaalf hoofdstukken zijn. Daarna worden de hoofdstukken gebundeld en zal Screenshot worden uitgegeven.

Schrijfambities?

Iedereen kan meeschrijven en elke maand kun je weer een nieuw hoofdstuk inzenden. En wie weet beslis jij wel over de afloop van dit spannende verhaal. Lees hier meer over de winnaar van hoofdstuk 6 en over de richtlijnen voor hoofdstuk 7. De deadline voor hoofdstuk 7 is vrijdag 29 november. Hier vind je op de overzichtspagina van het project.

Zo kun je mee doen

Voordat je begint met schrijven, moet je eerst de definitieve hoofdstukken van de novelle lezen. Zodat je weet wat er al is gebeurd en wat er misschien nog kan gebeuren… Schrijf vervolgens op basis daarvan een nieuw doorlopend hoofdstuk van maximaal 2.000 woorden. Lees ook eerst even de vastgestelde regels en een belangrijke ontwikkeling binnen Screenshot. Heb je je hoofdstuk af en heb je een account aangemaakt op Schrijven Online? Maak een dan vervolgens een nieuw onderwerp aan als je een hoofdstuk wilt plaatsen. klik daarvoor hier. Let op: zet het hoofdstuknummer, de titel en je auteursnaam in de onderwerp regel als je publiceert, anders dingt jouw hoofdstuk niet mee! Lees ook andere inzendingen en discussieer mee over hoe de crowd novelle verder moet.

Bron

www.schrijvenonline.org/nieuws/schrijf-samen-aan-een-novelle