De 4 leukste schrijfwedstrijden in januari en februari

De 4 leukste schrijfwedstrijden in januari en februariZin om te schrijven in de kerstvakantie? Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in januari en februari voor jullie op een rijtje gezet.

Zin en waanzin

Literairwerk.nl organiseert in het kader van de Boekenweek 2015 samen met het tijdschrift Zin een verhalenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is 'Zin en waanzin'. Je bepaalt zelf hoe je dat thema uitwerkt, maar laat in elk geval jouw eigen literaire geluid horen. Je verhaal mag uit maximaal 2000 woorden bestaan. De tekst mag niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift, in e-bookvorm of op papier. Wel mag het werk eerder op een privéblog zijn verschenen. Je kunt slechts één verhaal inzenden voor de wedstrijd. Het winnende verhaal verschijnt integraal in het maartnummer van Zin. De beste inzendingen worden bovendien gepubliceerd in een boek dat uitkomt in de Boekenweek 2015.

Deadline: 4 januari 2015
Link:
http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/124839

YoungPoets-schrijfwedstrijd winter 2014-2015, thema 'Traditie'

De redactie van YoungPoets organiseert in samenwerking met poëziesite Meander een wedstrijd voor jonge dichters en schrijvers tussen de 14 en 25 jaar. Het thema voor dit jaar is ‘Traditie’. Ouderwets gezellig of politiek actueel? Schrijf een (niet eerder gepubliceerd) gedicht of kort verhaal (max. 500 woorden) waarbij je kunt wegdromen in deze koude, donkere dagen, of juist een fel betoog met sociaal engagement. Aan jou de keus, het onderwerp is vrij te interpreteren! Je maakt kans op de volgende prijzen:

• 1e prijs: € 100, een kwartaalabonnement op de Volkskrant of NRC Next, een literair t-shirt naar keuze én de poëzie-app van Plint
• 2e prijs: € 50, twee edities van het tijdschrift Ochtendlicht (Literair tijdschrift door Limburgse jongeren), een literair t-shirt naar keuze én de poëzie-app van Plint
• 3e prijs: € 20, twee edities van het tijdschrift Ochtendlicht én de poëzie-app van Plint

Deadline: 5 januari 2015
Link:
http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/124922

De 4 leukste schrijfwedstrijden in januari en februariElly Blom Poëziewedstrijd 2015

De Elly Blom Poëziewedstrijd wordt in 2015 voor de derde keer georganiseerd door Cultuurcafe D'n Dwingel in Valkenburg aan de Geul. De wedstrijd is vernoemd naar en een hommage aan de Valkenburgse kunstenares Elly Vorstermans-Blom (1939-2011). Deelname vanaf 16 jaar. Schrijf een eigen gedicht in het Nederlands. Het thema mag je helemaal zelf bepalen. Prijzen voor winnaars 1, 2 en 3 (1e prijs 300, 2e prijs 200, 3e prijs 100 euro) en eventueel aanmoedigingsprijs voor deelnemers jonger dan 21 jaar. Deelnemersbijdrage 15 euro.

Deadline: 1 februari 2015
Link:
http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/123852

Tinteling Romance schrijfwedstrijd

Tinteling Romance is een online boekenserie met grappige, sexy novelles. Een fijn tussendoortje. Denk Bouquetreeks meets Bridget Jones.
Inmiddels zijn er twee delen verschenen (Brandend Verlangen en Volbloed) die de iTuneslijsten domineren. Zie ook tintelingromance.blogspot.nl.

Schrijf een grappig, sexy en romantisch zomerverhaal van 15.000 tot 20.000 woorden. De drie beste verhalen krijgen een plek in de Tinteling Zomerbundel en krijgen een High Tea met de oprichters van Tinteling Romance om de mogelijkheden van een auteurscontract bij Tinteling Romance te onderzoeken.

Deadline: 14 februari 2015
Link:
http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/125013

Bron

http://schrijvenonline.org/wedstrijden