Coach Mireille Geus begeleidde droomdebuut van Inge Schilperoord

Inge Schilperoord presenteerde afgelopen week haar debuutroman Muidhond. Zij werd begeleid door onze schrijfcoach Mireille Geus die in Schrijven Magazine de rubriek kidlit heeft en bij Schrijven Online Academie de online cursus 'Roman schrijven' verzorgt.

Inge Schilperoord

Schilperoord werd geïnterviewd door Arjan Peters van de Volkskrant. Hij schreef over het debuut ‘In het ongekend dicht op de huid geschreven Muidhond slaagt Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel’. Over haar schrijfstijl schreef Peters: ‘Met haar trefzekere pen en ijzingwekkende narratieve beheersing maakt ze een overrompelende entree in onze letteren.’
Schilperoord is werkzaam als redacteur en recensent voor Psychologie Magazine, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Crossing Border Magazine. Ook is ze daarnaast werkzaam als forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum.

Muidhond

Muidhond gaat over een man die door niemand gemogen wordt en zijn toevlucht alleen in de natuur vindt. Als het hoofdpersonage Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, keert hij terug naar het krappe huisje in het vissersdorp waar hij samen met zijn eenzame moeder woont. Al snel krijgt hij gezelschap van zijn nieuwe buurmeisje die door haar moeder aan haar lot wordt overgelaten. Jonathan wil niet weer de fout in gaan en probeert zo veel mogelijk afstand van het meisje te houden.

Bron

http://www.paagman.nl/Muidhond.html

Uitgeven

Techniek