Afbeelding

boek lezen langs de oceaan

redwolf

Boeken die je als schrijver móét hebben gelezen

Zoals Einstein eens zei: The more I learn, the more I realize how much I don’t know. Of je nu een beginnende of gevorderde schrijver bent, er valt altijd meer te leren over schrijven. Hieronder staan 5 praktische boeken van bekende auteurs die jou kunnen helpen om het beste uit je teksten te halen.

1. Over schrijven en lezen – Stephen King

In Over schrijven en lezen deelt Stephen King zijn persoonlijke ervaringen en de gebeurtenissen die hem als schrijver hebben gevormd. Hij vertelt over de uitdagingen die op zijn pad kwamen en hoe hij die overwon. Ook vertelt King over het prille begin, toen hij met het schrijven zijn brood probeerde te verdienen. De schrijver deelt hierin dus de wijsheden die hij zelf heeft opgedaan door te vallen en opstaan. Hij gaat dieper in op het belang van lezen en het omgaan met afwijzingen, en combineert zijn memoires met praktische tips.

2.  Durf te schrijven – Carry Slee

In haar boek Durf te schrijven beschrijft Carry Slee dat ook zij de moedige stap heeft gemaakt om haar baan als middelbare schooldocent opgaf om fulltime schrijver te worden. Zij moedigt iedereen aan om ook de moedige stap te zetten door gewoon te schrijven. Dat is het allerbelangrijkste. In haar boek geeft ze haar lezers verschillende opdrachten zodat ze meteen aan de slag kunnen gaan.

3. De regels van Roze – Merel Roze

Merel Roze was één van de eerste bloggers in Nederland. In haar boek ‘’De regels van Roze’’ leert zij hoe je teksten kunt schrijven met humor en vaart. Het boek leert je om zowel in schrijfvaardigheid als online marketing te groeien. Aan de hand van meer dan 100 voorbeelden leert ze wat de do’s en don’ts zijn voor het schrijven van online teksten. Ook gaat ze dieper in op de opbouw van de teksten. Het boek bevat opdrachten die je helpen om je in de bovengenoemde aspecten te ontwikkelen.

4. On Writing Well – William Zinsser

In zijn boek On Writing Well moedigt William zijn lezers aan om terug te gaan naar de eenvoud. Gooi de moeilijke woorden die niemand kent overboord, en gebruik vooral niet ingewikkelde zinnen waar jezelf als schrijver in verstrikt raakt. Daarnaast benadrukt hij dat het belangrijk is om je eigen publiek te kennen. Wie zijn jouw lezers? Wat willen zij? Door de wensen en behoeften van je doelgroep te kennen, weet je wat je als schrijver te bieden hebt. Daarnaast behandelt William verschillende aspecten van teksten, zoals structuur, stijl en grammatica.

5. Het Grote-Schrijf-Doe-Boek – Louis Stiller

Louis Stiller is een Nederlandse schrijver, journalist en schrijfcoach. Dit boek is bedoeld om te helpen met schrijfvaardigheid en creativiteit. Het boek bevat een scala aan schrijfoefeningen, prompts en inspirerende tips om de creativiteit te stimuleren. Elk hoofdstuk behandelt een nieuwe tekst en Stiller geeft dagelijkse oefeningen mee aan zijn lezers. Het Grote-Schrijf-Doe-Boek bevat ruimte voor notities en schrijfoefeningen, waar de lezers hun ideeën kunnen uitwerken. Ook leer je spelenderwijs schrijven en ontdek je welk genre het beste bij je past.

Bron

www.goodreads.com/quotes/620163-the-more-i-learn-the-more-i-realize-how-much