Afbeelding

Harry Potterboek

Foto: Dzenina Lukac via Pexels

Auteur Anne Rice overleden en Eerste druk Harry Potter boek voor recordprijs geveild

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week.


P.C. Hooft-prijs voor proza naar Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (50) heeft de P. C. Hooft-prijs voor proza gewonnen. Het Literatuurmuseum hoopt de prijs in mei aan hem uit te reiken. Aan de oeuvreprijs is een bedrag van 60.000 euro verbonden. De P. C. Hooft-prijs wordt jaarlijks uitgereikt. Dichter Alfred Schaffer nam vorig jaar de prijs in ontvangst.

Bron: NU.nl

Auteur Anne Rice (80) overleden

De auteur van Interview with the Vampire, Dagboek van een Onsterflijke in het Nederlands, is afgelopen zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden. Rice is overleden aan de gevolgen van een beroerte, meldt haar zoon Christopher afgelopen zondag op Facebook. In totaal zijn wereldwijd meer dan 150 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Bron: NU.nl 

Eerste druk Harry Potter-boek voor recordprijs geveild

De eerste druk van de Engelse uitgave van Harry Potter en de Steen der Wijzen uit 1997 is voor een recordprijs verkocht. Het boek heeft afgelopen donderdag op een veiling in de Verenigde Staten voor 471.000 dollar, zo ongeveer 417.000 euro, opgebracht. Het veilinghuis meldt dat er in totaal maar 500 boeken van dit specifieke exemplaar gedrukt.

Bron: NU.nl

Tweede roman Splinter Chabot 3 maart 2022 in de winkel

Splinter Chabot heeft zijn tweede roman geschreven. Na het succes van Confettiregen komt op 3 maart 2022 zijn nieuwe boek Als de Hemel genoeg ruimte heeft uit. Dat liet zijn uitgever Podium 7 december weten.

Bron: NU.nl

Uitgeven