Afbeelding

Unsplash

Schrijfbegeleiding

Unsplash

5 redenen waarom schrijfbegeleiding een investering in jezelf is

Iedere schrijver heeft soms het gevoel dat ie vastloopt, even geen inspiratie heeft of gewoonweg niet weet hoe het verhaal verder moet. Dat is niet gelijk reden tot paniek, maar als je hier te lang in blijft hangen kan dat er wel voor zorgen dat je in een negatieve spiraal terecht komt, waar je niet zomaar uit kunt stappen. Trek daarom vroegtijdig aan de bel als je met je handen in het haar zit. Schrijfbegeleiding kan nooit kwaad en helpt je alleen maar op weg naar misschien wel een heuse bestseller!

Als je lange tijd met het schrijven van je boek bezig bent kan het lastig zijn om er met een objectieve blik te blijven kijken. Het is daarom niet verkeerd om een schrijfcoach in de hand te nemen die je nieuwe inzichten laat zien.

1. Goed begin is het halve werk

Heb je de personages en het perspectief van je verhaal bedacht, maar weet je niet hoe je nu aan je verhaal begint? Dan is het goed om iemand anders mee te laten denken. Dat kan zorgen voor nieuwe invalshoeken of inspiratie. Een goed begin is het halve werk, daarom is het wel zo handig om je schrijfproces te beginnen met een verhaal waarvan je zeker bent. Je verhaal kan in chronologische volgorde geschreven worden of je kan halverwege het verhaal binnenvallen om de spanning te verhogen. Het is aan jou om te beslissen wat past bij jouw boek, maar als je twijfelt is het goed om feedback te vragen aan een schrijfcoach.

2. Je krijgt waardevolle feedback

Door feedback te krijgen van iemand die met een objectieve blik naar jouw verhaal kijkt, kan je verhaal alleen maar beter worden. Soms word je blind voor je eigen ‘schrijffouten’. Het kan zijn dat je verhaal wat langdradig wordt of dat er geen logische opbouw of volgorde in het verhaal zit. Door middel van schrijfbegeleiding is de kans dat dit gebeurt een stuk kleiner.

3. Het is een stok achter de deur

Door hulp te vragen tijdens je schrijfproces krijg je intensieve begeleiding tijdens het schrijven van je verhaal. Dit zorgt voor een stok achter de deur, aangezien je voor een langere periode iemand aangewezen krijgt die over je schouder meekijkt en jou help om consistent te schrijven.

4. Het geeft je meer zelfreflectie

Doordat iemand van buitenaf jou nieuwe inzichten geeft of je wijst op verbeterpunten gaat je zelfreflectie ook vooruit. Een goede schrijver moet namelijk voldoen aan een goede zelfreflectie, wil hij of zij een mooi verhaal neerzetten. En dat kan nog best eens lastig zijn. Een schrijfcoach heeft veel ervaring met schrijven en ook met het schrijfwerk van anderen, waardoor jouw schrijfskills op den duur ook verbeteren.

5. Je krijgt een beter resultaat

Uiteindelijk heb jij een verhaal staan waarvan je zeker weet dat de invalshoek, het perspectief en de opbouw staat als een huis. Jouw beeld van jezelf als schrijver is bij geschroefd, en je bent consistent aan het schrijven gegaan. Al met al zal er een beter resultaat uit zijn gekomen, dan wanneer je in je negatieve spiraal was blijven zitten. Vraag bij twijfel dus altijd om hulp, want jouw verhaal en jij als schrijver zullen er alleen maar op vooruit gaan!

Schrijfbegeleiding

Schrijven Online biedt sinds kort ook schrijfbegeleiding aan met niemand minder dan schrijver en coach Jan Vantoortelboom. Voor een periode van zes tot twaalf maanden krijg jij intensieve begeleiding tijdens het schrijven van je boek. Meer weten over deze investering in jezelf? Neem dan gauw een kijkje op schrijfcursussen.nu  

Ja,graag!