4 survivaltips van Hollywood scriptschrijver Andy Kevin Walker

4 survivaltips van Hollywood scriptschrijver Andy Kevin WalkerHoe overleef je als schrijver? Filmscriptschrijver Andy Kevin Walker verdiende er zijn sporen als auteur van succesvolle films als Seven, Sleepy Hollow en The Hire. Schrijven Online zet zijn belangrijkste tips op een rijtje.

1. Goede schrijvers zijn ongelukkig

Blije schrijvers doen iets verkeerd, aldus Walker. ‘Perfectionisme is nodig om goed te kunnen schrijven. Dat betekent dat je vaak niet blij bent met je eigen stukken. Maar dit leidt weer tot herschrijven en dus tot verbetering. Natuurlijk moet je niet té depressief denken over je eigen kwaliteiten, maar gelukkige schrijvers zijn niet hard genoeg voor zichzelf.’

2. Kom niet in een flow

Natuurlijk kan het heerlijk zijn om in een flow te zitten tijdens het schrijven. Maar dit betekent ook dat je in je comfortzone zit. Het maakt je geen betere schrijver. Dus: treed uit je comfortzone en vermijd de flow.

3. Wees optimistisch en pessimistisch tegelijk

Klinkt dit tegenstrijdig? Walker legt uit waarom je beide eigenschappen toch moet omarmen. Zoals in punt 1 omschreven, is een bepaalde mate van pessimisme nodig om een goede schrijver te worden. Maar als je té pessimistisch bent, stop je ermee. Dus: blijf optimistisch. Wees even naïef als toen je begon met schrijven. Geloof in jezelf, ook al heb je bakken kritiek over je heen gekregen door de jaren heen.

4. Beloon jezelf tussendoor

Het kan jaren duren voor je dat boek geschreven hebt. Beloon jezelf daarom tussendoor. ‘Ik kan een verhaal niet vandaag afmaken, maar wel mijn sandwich opeten. Elke beetje afleiding of uitstelgedrag is een kleine beloning voor het stukje werk dat je die dag verzet hebt. Als je toewerkt naar een doel dat jaren weg is, heb je tussendoor beloningen nodig,’ stelt Walker.

Bron

http://time.com/3955361/improve-writing-hollywood-secrets/

Techniek