33ste Nacht van de Poëzie

Op zaterdag 19 september wordt de 33ste Nacht van de Poëzie georganiseerd in de Grote Zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. Dit jaar is het motto van het festival afkomstig van Tsjêbbe Hettinga Thuis wil ik zijn, al is het maar een nacht.

Dichters en muzikanten 

In de nacht van 19 september tussen 20:00 en 3:00 zullen 21 dichters optreden waaronder Ivo de Wijs, Stefan Hertman, Ilja Leonard Pfeiffer, en Jules Deelder. Zij zullen worden afgewisseld door de legendarische chansonzangeres Juliette Gréco en harpiste Lavinia Meijer. Sartre zei ooit over haar ‘Juliette Gréco heeft een miljoen gedichten in haar stem.’  Ook de britse singer/ songwriter Benjamin Clementine zal tijdens De Nacht optreden, hij brak dit jaar internationaal door met zijn album At Least For Now

Rogi Wieg

De recent overleden dichter Rogi Wieg zal tijdens De Nacht toch nog een beetje aanwezig zijn. Toen hij toestemde om op te treden tijdens De Nacht was al bekend dat hij 19 september waarschijnlijk niet zou halen dus werd zijn voordracht bij hem thuis opgenomen. De beelden zullen vertoond worden in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Voor meer informatie over de kaartverkoop en het programma klik dan hier.

Bron

http://www.nachtvandepoezie.nl