Start » Nieuws » 30e Schrijversfestival Steenwijk e.o.

30e Schrijversfestival Steenwijk e.o.

25 Januari 2016

Komende maart is het tijd voor het 30e Schrijversfestival Steenwijk e.o. Wederom is er een uitdagend programma met de regionale onderdelen ‘Steenwijkerlandse dictee’ en ‘Steenwijkerlandse Schrijversavond’. Ook aan bekende gasten ontbreekt het niet. Dit jaar zullen Maarten van Rossem, Annejet van der Zijl, Frans Thomése en Esther Gerritsen aanwezig zijn. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de literatuur van Suriname. Op 20 maart is er in het Rabotheater De Meenthe een dag georganiseerd die helemaal in het teken van Suriname staat.

Nog niet alle gegevens zijn momenteel bekend. Er wordt achter de schermen nog hard gewerkt aan verschillende details. De bovengenoemde gasten staan wel definitief vast. Ook Jan Brokken, Rosita Steenbeek en Paulien Broekema zijn geboekt. Door een samenwerking met het Rabotheater De Meenthe was er een mogelijkheid om Maarten van Rossum, Aron Elstak en de toneelvoorstelling Turks Fruit op te nemen in het festival. De aandacht van de cultuur en literatuur van Suriname is een vervolg op het thema ‘Nederlands over de grenzen’. Vorig jaar was er aandacht voor Vlaanderen.

Op 7 maart kunnen deelnemers onder leiding van Jannes Mulder meedoen met het bekende Steenwijkerlandse dictee. In Restaurant Hollands Venetië in Giethoorn kan er in groepsverband of individueel een tekst met dialectische opmerkingen en begrippen vertaald worden. Ondanks dat de organisatie het financieel steeds moeilijker krijgt, blijft het dictee toch gratis voor de deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het Schrijversfestival.

Tijdens de Steenwijkerlandse Schrijversavond op 21 maart, presenteert Belinda Terlouw drie schrijvers: Tanja Commandeur, Liesbeth Hermans en Jan Kleene. De laatste schreef een boek die zich in het herkenbare Giethoorn afspeelt. De eerste twee namen hebben onlangs boeken gepubliceerd, waarin de levens worden omschreven van mensen die om verschillende redenen plotseling uit beeld verdwenen.

Op 17 maart is het de beurt aan Annejet van der Zijl. Zij presenteert haar nieuwste boek De Amerikaanse Prinses. Dit boek vertelt het verhaal van het leven van de peetmoeder van Beatrix: Allene Tew. Zij was een van de rijkste vrouwen van New York. Annejet van der Zijl is ook onderdeel van de link met Suriname door haar populaire boek Sonny Boy.

Bron: http://www.indekop.nl/2016/01/06/30e-schrijversfestival-steenwijkerland-...

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Overzicht literair nieuws – week 2
- Oorlog en zachte krachten op literatuurfestival Winternachten
- Writers Unlimited Hello Darkness Winternachten Festival Den Haag
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


succesvol met eigen beheer

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Superaanbieding

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding