10 tips voor het maken van perfecte foto's voor bij je artikel

Beelden zeggen meer dan woorden. Dat geldt zeker als je een artikel schrijft. Wil jij je blogartikel of geschreven stuk voorzien van mooie foto's? Onderstaande 10 tips helpen je daar zeker bij. Doe er je voordeel mee!

1. Kies foto's die passen bij je artikel

Het is belangrijk om foto's te maken en te selecteren die het artikel versterken. Het heeft weinig nut om foto's te plaatsen die eigenlijk geen link hebben met het geschreven artikel.

2. Goede foto's bevorderen de verkoop van je producten

Prijs je bepaalde producten of diensten in je artikel aan met als doel om deze te verkopen? Goede foto's bevorderen de aankoop van producten en diensten. Doe dit door duidelijke foto's te maken van wat je precies verkoopt.

3. Volg een basiscursus fotografie

Leuk natuurlijk als je een beetje kunt schrijven en fotograferen, maar het is belangrijk dat je de basis van fotografie begrijpt. Volg daarom een basiscursus fotografie om bepaalde technieken onder de knie te krijgen.

4. Maak gebruik van natuurlijk licht

Door gebruik te maken van natuurlijk licht, creëer je mooie foto's voor bij je artikel. Bovendien voorkom je daarmee scherpe schaduwen.

5. Varieer met compositie

Fotografeer je bijvoorbeeld een make-up product omdat je iets schrijft over het aanbrengen van make-up? Varieer eens met de positie vanuit waar je de foto neemt. Dit heeft vaak een verrassend effect.

6. Wees creatief

Binnen de fotografie moet je een beetje durven experimenteren. Soms moet je eerst honderd foto's maken voordat je tevreden bent over het resultaat. Wees daarom creatief.

7. Neem een kijkje bij andere fotografen

Je kunt veel leren door eens een kijkje te nemen bij andere fotografen. Wat maakt nu dat je een bepaalde foto goed vindt? Kun je daar voor jezelf iets uit halen en toepassen in je eigen artikel?

8. Verwerk woord en beeld met elkaar

Foto's zeggen vaak heel veel. Vaak meer dan woorden. Tekst daarentegen kan weer een bepaald beeld versterken. Zorg daarom dat woord en beeld elkaar versterken en/of aanvullen.

9. Vraag mensen om te poseren

Emoties zijn belangrijke factoren die kunnen aansporen om tot aankoop over te gaan. Vraag daarom familie of vrienden om voor je te poseren en bepaalde emoties uit te drukken. Je zult verrast zijn wat dat teweeg brengt!

10. Gratis ebook van Eberhard Schuy

Last but not least: wil je profiteren van nog meer praktische tips? Download dan het gratis ebook van Eberhard Schuy. Daarmee creëer je een veelzeggend artikel dat zeker indruk maakt!