#322 Welkom in het land van afgezaagde stoelpoten

“Hoeveel poten heb je nog nodig?” Vraagt Lodewijk aan Nelleke terwijl ze driftig haar papieren doorneemt.
“Nog heel wat, ga nog maar effe door,” zegt ze afwezig.
“Als je maar niet denkt dat Ik dat allemaal alleen ga doen. Jesse en Lilian mogen hun mouwen ook wel eens opstropen. Dat Jesse, met zijn idealistische plannetjes maar eens laat zien dat hij ook van aanpakken weet en als Lilian zo overloopt van medeleven, kan ze zich hieraan niet onttrekken.”
“Zeker, zet ze maar aan het werk. We moeten hier samen de schouders onderzetten, als we het nu niet doen, wanneer dan?!”
“Dan lijkt het me beter dat we eerst alle medestanders bijeen roepen en een plan maken in plaats van hap snap wat te doen, want dan zijn we niet beter dan Mark en zijn maatje Hugo.”
“Gelijk heb je. Dan staan we ook sterker. Nu komt Mark er nog steeds mee weg, met die onschendbaarheid van het koningshuis. Ammehoela!”
“En niet alleen dat. Zijn aanpak van de epidemie verdient zelfs geen troostprijs, eerder de Ig Nobelprijs. Dat is toch wel de misser van de eeuw.”
“Mee eens, al heb ik me lang door zijn ijzerenheinige optimisme een rad voor ogen laten draaien.”
“Dat is ‘t hem!  Mensen geloven in hem omdat hij alles in de hand lijkt te hebben. Hoe zal die man reageren als we de poten onder zijn stoelen weg zagen? Ik geef er wat voor om daar bij te zijn.”
“Oja? Wat geeft je daar dan voor?” geint Nelleke.
“Dat laat ik je nog wel weten als we dit allemaal achter de rug hebben. Nu hebben we eerst een sterk plan nodig. Wat zeg je ervan dat China helemaal genezen is! Het communisme is zo slecht nog niet.”
“Precies. Ons polderen is zó vorige eeuw. Het roer moet om!”

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zingen wij in gedachten nu eerst de Internationale.

Lezen wij vervolgens ieder voor zich een passage naar keuze uit Das Kapital en sluiten wij af met de zachtjes gefluisterde proletariërsoproep.

Gaan wij over naar punt twee op de agenda.

Kameraden Asscher, Vedelaar, Klaver en Marijnissen verzoeken via TikTok naar ons pijpen te mogen dansen. De kapitalistische open markteconomie faalt en zij snappen onze derde weg: de socialistische poreuze repressiemaatschappij. Maar dat moeten we voor hun kiezers vertalen in christendemocratisch appel met staatstoezicht. Onverdachte hoek, grote woorden, ervaring met regeringspluche, nationalisme piekfijn in orde, de boer als ideaalbeeld; een vleugje links elan en in het echt zo rechts als Rutte. Om vervolgens zowel de hippe jeugd via Klaver, de armelui via Marijnissen en de ratjetoe via Asscher te paaien, dwingen wij een stilzwijgende lijstverbinding af op de linkerflank, die ophoudt bij dat mannetje met die Harry Potterbril.

Ga ik ervan uit dat de gehele communistische landsvergadering van de volksrepubliek China stilzwijgend met mijn voorstel instemt. Hoe het anders met u afloopt, vindt u in voetnoot 3, 8, 26 én 112.54.6. van de vorige notulen.

Uw megalomane roerganger Winnie de Pooh

28 oktober 2020 - 16:09

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mensen verzinnen van alles om de pandemie te lijf te gaan. Nelleke en Lodewijk zetten het op een zagen. Tegelijkertijd lonken ze naar communistisch China. Goed weergegeven Katja; deze mensen die proberen grip te krijgen door anderen te beoordelen/veroordelen, maar zelf eigenlijk ook niet weten wat ze moeten doen.

30 oktober 2020 - 13:33