Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

water 136

WATER Hyperthermie is een toestand van het lichaam waarbij er een ongecontroleerde stijging van de temperatuur plaatsvindt door een verstoring van de balans tussen warmteproduktie en warmteverlies de lichaamstemperatuur zal stijgen zonder een verhoogde instelling van de inwendige thermostaat, dit onderscheidt hyperthermie van koorts. Dinsdag 18 juli 2006 De eerste paar uren waren fijn. Het was een mooi gebied daar over de brug van Nijmegen. De soldaten liepen voor ons en gaven het ritme aan. De Waal schitterde in het ochtendlicht. Het is heel mooi om al wandelend de zon te zien en te voelen opkomen. Tegen te tijd dat de zon hoog aan de hemel stond en haar stralen kracht begonnen te krijgen, waren wij al over de helft. Nog maar 20km te gaan. We hadden er vertrouwen in. Flesjes water in onze gordel, maar ook boterhammen en zoute worstjes. Drinken is belangrijk, zéker als het zo warm is als vandaag was ons benadrukt. Onze pas werd langzamer, de wegen drukker, steeds meer politie die via motoren, vliegtuigjes en auto’s langs kwamen. Het werd warm die middag, veel te warm. 34 graden in de schaduw. Water, dat was wat we nodig hadden en dat was er. De organisatie zorgde voor bekertjes water, maar de mensen in de dorpen waar we langs kwamen zorgden nog voor veel meer water. In allerlei vormen. Tuinslangen spoten ons nat. Ijsblokjes werden ons gegeven, sproeiers, emmers.. Water..water.. Inmiddels liepen wij als zombies achter elkaar aan. Duizenden mensen in een rij liepen achter elkaar aan te sjokken. We zochten elkaars schaduw op om in te lopen. Soms viel er gewoon iemand om, daar was de politie op de motor voor. Onder een brug aan het einde van de dijk bij Lent ontstond een opstopping. Iedereen wilde in de koelte onder de brug even blijven staan. Als in een foute scene van een oorlogsfilm werden we door de politie gesommeerd door te lopen. Na die heftige tocht over de dijk in Lent was daar de finish..eindelijk..gehaald. ’s Avonds hoorden we het nieuws. 2 doden. 4-daagse afgelast. 2april 2017. Eindhoven.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Amme, Welkom bij SOL. Ik lees net je eerste bijdrage, mooi verslag maar niet van een buitenstaander of passant; de schrijver geeft zijn/haar eigen beleving weer van deze zware tocht. Indrukwekkend! Je was er kennelijk zelf bij? Respect! Mooi beeldend weergegeven. Met vriendelijke groet, Ton Badhemd

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Amme, heftig verhaal, zeg! Proficiat dat je het gehaald hebt. Het was wel onverantwoordelijk van de organisatie om jullie zo af te beulen in die hitte. Welkom hier op het forum van Sol. :o

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Indrukwekkend verhaal, mooi geschreven. De uitleg bovenaan is wat medisch en zou ik of in eenvoudigere bewoording doen of weglaten. Leuk om eens een verhaal met een wij-perspectief te lezen. Dit werkt wel goed hier.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Enorm bedankt voor jullie reacties. Spannend om zo een verhaal te plaatsen. Ben aan het uit vinden hoe het hier allemaal werkt. Maar ben erg enthousiast. Dit was een verhaal uit de werkelijkheid, maar ga ook spelen met de fantasie.