Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#131 Het begin van een sekte

Guy straalt helemaal. Hij paradeert door de straten van Den Haag. Het halve Spui draait zich om wanneer Guy voorbij loopt Dit is niet zomaar, want Guy heeft de dag van zijn leven; vandaag begint hij als Personal Assistant van Jesse ‘Jezzias’ Klaver. De taakomschrijving was vrij beknopt, dus daar maakt Guy zich geen zorgen om. Hij komt aan bij het kantoor van Jesse op het binnenhof en belt aan. ‘Goeie s’ morgens deze morgen,’ zegt Jesse, terwijl hij de deur opendoet. Wow, denkt Guy, dat het wonderkind hoogstpersoonlijk zijn personeel verwelkomt. Ongekend. Wat een man. ‘G-g-goeiemorgen,’ zegt Guy en steekt zijn hand uit. Jesse pakt Guy zijn hand aan en geeft hem een tik tegen zijn schouder. ‘Geen zorgen, kerel. Het gaat helemaal goedkomen.’ Ze komen aan bij het eerste event van de dag; een speech in het paard van Troje. Jesse gaat het podium op, zegt wat lulligs en gaat het podium weer af. Nu is het Guy zijn moment om te sprankelen. Jesse nadert Guy en geeft een knipoog. Dit is het moment, denkt Guy. Hij friemelt aan zijn kleding, doet een stap naar voren en zegt: ‘Jesse, je bent de Jezzias.’ Jesse kijkt naar Guy en glimlacht. Ze zijn bij het 2e event van de dag en Jesse is bijna klaar met zijn speech. De zenuwen komen weer op bij Guy. ‘….en ik houd van gras,’ sluit Jesse zijn speech af. Een staande ovatie volgt. Jesse zwaait naar het gepeupel en loopt richting Guy. Hij knipoogt weer naar Guy en Guy doet een stap naar voren. ‘Jesse,’ zegt hij en pauzeert voor het dramatische effect, ‘jij BENT de JEZZIAS.’ Jesse zijn ogen openen helemaal en zijn mouwen lijken zichzelf hoger op te stropen. ‘Wow,’ zegt Jesse, ‘Jij gaat er wel komen.’ ‘Kukelekuuu,’ kraait de haan de volgende ochtend. Jesse springt uit bed, doet zijn kleren aan en knipt met zijn vingers. ‘Goedemorgen, Jezzias,’ zegt Guy die onder Jesse zijn bed vandaan komt.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
RickL. Een Jesse tekst met je debuut hier, leuke politicus uitgekozen. Leuk dat je mee schrijft. 2de event, net zoals je 'eerste event' schrijft: tweede event. Succes en veel plezier met schrijven.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom op het forum, RickL. Erg vermakelijk verhaal. Moeten lachen om ‘….en ik houd van gras,’ sluit Jesse zijn speech af.' Let er nog op dat je in dialogen een nieuwe regel start bij een nieuwe spreker, dat leest wat overzichtelijker.