Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht # 71 - NIet vertellen, maar vertonen

24 oktober 2015 - 15:48
Snel schuift ze aan, klapt haar laptop open en speurt naar het bestand met de notulen. Onwillekeurig dwalen haar ogen af naar de rechterhoek van haar beeldscherm. 9.33 uur, maar een paar minuten te laat. Gerald begint te praten en haar vingers glijden over het toetsenbord. ‘Ping!’, het lampje van haar Blackberry knippert rood. Vrijwel geruisloos pakt ze het apparaat van de tafel en ontgrendelt het in haar schoot. ‘Het was weer fantastisch je te zien, maar veel te kort, zie ik je om 10.00 uur op de derde?’ Haar adem stokt, haar hartslag versnelt en, als in een slow motion, voelt ze hoe de hoofden van haar collega’s in haar richting draaien. Een onbedwingbare warme gloed stijgt via haar hals op naar haar wangen. Langzaam richt ze haar hoofd op en laat ze haar ogen de kamer rond gaan, niemand kijkt.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
24 oktober 2015 - 20:12
Mooi geschreven! En inderdaad ook het gevoel dat je kunt hebben, dat iedereen naar je kijkt, en dat dat dan helemaal niet het geval is. Ik proef hier een "verboden" liefde op het werk.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
25 oktober 2015 - 10:46
Ja, een verboden liefde. Leerling- leerkracht? Het moment beeldend en gevoelsmatig goed beschreven. :thumbsup: Over 27 minuten op de derde verdieping? Ze mag wel opschieten! ;)