Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hulp gezocht bij persoonlijk kinderboek

Hey schrijvers en aanverwanten, Ik was op zoek naar een boekje om mijn zoontje uit te leggen waarom zijn mama en papa niet meer in hetzelfde land leven en dat papa hem nog graag ziet en hem terug wil zien. Er zijn wel kinderboeken over gescheiden ouders waar het gaat over wonen in twee huizen enzo, maar dit is iets te specifiek. ik heb wel een idee voor een verhaal en de boodschap maar ik wou eens informeren of er hier iemand is die er meer ervaring mee heeft en me eventueel kan helpen bij het uitwerken ervan. Ik weet dat ik via deze weg niet naar een illustrator mag vragen, maar mocht er toch iemand zijn die me daar ook bij kan helpen... Als ik het ga tekenen gaat mijn zoontje enkel nachtmerries krijgen vrees ik en dat kan niet de bedoeling zijn :). Alvast bedankt voor jullie reacties.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Hoi stevenstunt, welkom op SO!
ik heb wel een idee voor een verhaal en de boodschap maar ik wou eens informeren of er hier iemand is die er meer ervaring mee heeft en me eventueel kan helpen bij het uitwerken ervan.
Bij dit soort vragen verwijzen we altijd ook even naar: http://www.schrijvenonline.org/forum/110287 Misschien kun je iets meer vertellen over hoe de ideale samenwerking voor jou eruitziet? Bijvoorbeeld qua investering in tijd en ervaring van de ander en wat jij daar tegenover stelt?
Ik weet dat ik via deze weg niet naar een illustrator mag vragen, maar
maar... waarom vraag je het dan toch?

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik weet dat ik via deze weg niet naar een illustrator mag vragen, maar
maar... waarom vraag je het dan toch?
Omdat ik dacht dat er misschien mensen zijn die zowel verhalen schrijven als ze ook zelf illustreren. Misschien zien zij het wel zitten om mij te helpen. Ik heb reeds enkele prijzen gehoord van illustrators en het totale plaatje zou voor mij dan echt wel te kostelijk worden (wou dat ik kon zeggen dat geld er niet toe doet). ik begrijp wel dat dit veel tijd en energie vraagt maar ik hoop dit toch op één of andere manier gerealiseerd te krijgen... Ik heb dus reeds een concreet idee van hoe het verhaal zou moeten lopen. Ik heb ook een idee van hoe dit visueel uitgewerkt kan worden maar hierover zou ik dus ook nog wel wat tips willen. De verhaallijnen liggen redelijk vast maar de tekst die er bij de prenten moet komen, zou ik graag overlaten aan een 'specialist'. Er moet met eenvoudige zinnen enkel dat gezegd worden wat er van belang is... Hopelijk kan ik de interesse van enkelen toch genoeg aanwakkeren om hierover toch eens te brainstormen.

Lid sinds

18 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Steven, Met veel aandacht heb ik jou bericht gelezen. Het lijkt me een superidee om een boekje te schrijven voor jouw specifieke situatie. Ik wil hier graag aan meewerken, maar zoals Thérèse (de beheerder) al aangaf: wat kan jij mij aanbieden. Ik ben tekstschrijver en copywriter van beroep. Ik heb zelf heel wat kortverhalen, kinderverhalen en sprookjes geschreven. Met twee van hen won ik trouwens prijzen in schrijfwedstrijden. Ik schrijf al twintig jaar. Je kan dus wel stellen dat het mijn passie is. Ik help je graag omdat ik het idee super vind, maar tegelijkertijd moet je wel beseffen dat ik mijn kost moet verdienen met schrijven, vandaar dat ik van jou ook even wil weten wat jij mij kan aanbieden. Ik zou je eventueel ook in contact kunnen brengen met illustrators. Laat maar horen en alvast veel succes! Groeten en fijne feesten, Bram Thiry