Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor mei 2015?

Daar is ie weer, het nieuwe schrijfdoelentopic! Wat zijn jullie schrijfdoelen voor mei, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Veel inspiratie & doorzettingsvermogen!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor mei: Schrijf- & illustratiewerk - OP (start 24 km) 26/34/100, pr 0/2 - ms: MS1 proefleesversie af + blurb + bio 7/20 - evt. ms: SA1 eerste grove versie af 1/20 - illu: XG1+2/SW/LH kaarten afmaken, proefdrukken 8/20 - SW klaar & proefdruk - evt. wat stempels maken en op Etsy zetten 2/10 - EN vertaling BS Inspiratie + bijbehorende teksten 1/5 - EN vertaling BS Inspiratie checken + naar editor - evt. meedoen met poëziewedstrijd Oostende Studie - 2-4 boeken lezen 5/2-4 * At Any Price * How to Howl at the Moon * Truth in the Dark * Blonde Date * All Played Out * Bouwpakket van een meisje * Writing New Adult Fiction * Werk - Thich Nhat Hanh * Biebboeken * Mindfulness/ADHD * The Rosie Project * Schrijfboeken: Active Setting III, Active Hooks, How to Write about Contemporary Art, evt. Word Painting, evt. You Can Write a Novel - 1 of 2 (aan ms verwante) films, BBT 12/2 - 31/5: Pathé Art voorstelling 'Impressionists' - Skillshare: Hand-lettering/Illustration - Skillshare: Hand-lettering/Postcards - Skillshare: Online portfolio - Skillshare: Bookbinding notebook Regeldingen - W8 form. invullen en versturen (Nook, Smashwords, email D2D) - KvK ID Planning & Promotie - 2-3x p.w. posten op FB NL & EN 6/8-12 - Illu WIPs posten op Pinterest, FB, Behance 2/4

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha, mooi. Nieuwe maand, nieuwe kansen. - Ondenkbaar: 10.000 woorden erbij tikken. - Avi-verhaaltje op juiste niveau krijgen. - Prutsen aan prentenboekverhaalidee. - Kort verhaal schrijven voor wedstrijd Letterstroom. - Misschien een start maken met het verwerken van opmerkingen van proeflezer van DWG.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tweede kortverhaal verder schrijven. Is een verhaal dat via een schrijfwedstrijd als heel kort verhaal (3500 woorden) is uitgegeven, maar er zit veel meer potentieel in. Dus daar ben ik nu mee bezig. Derde kinderverhaal "De avonturen van Michiel" schrijven, zodat ik ze eindelijk naar de uitgeverij van eerste keuze kan sturen. En beginnen aan een kortverhaal van maximum 4000 woorden voor een verhalenbundel voor het goede doel.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
-Verder schrijven aan mijn YA voor de schrijfwedstrijd van Storm Publisher, minimaal 10.000 woorden liefst meer. Deadline 31 augustus en ik heb nu 19.000 woorden. -Verhaal voor Gentasia 2015 doorlezen, opmerkingen proeflezers doorlezen, heel misschien nog 1 illustratie en opsturen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik hou het simpel deze maand. - Deel 3 van mijn roman herschrijven - Zwaarden van Knoflook herschrijven en insturen - Verder lezen in 'In Europa' van Geert Mak

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Jeee,een nieuwe maand! Ik denk dat ik niet zoveel toekom aan allerlei dingen, omdat het nu de drukste periode op mijn werk is en er veel overwerk gaat zijn, maar ik ga het proberen. - Naar aanleiding van mijn eerste (best wel vriendelijke) afwijzing, ga ik maar op zoek naar een educatieve uitgeverij. Iemand ideeën? :P
Beste mevrouw , Vriendelijk bedankt voor het toesturen van uw manuscript. Het is een leuk verhaal, maar naar mijn mening past het niet bij het fonds van onze uitgeverij. De tekst zal veel meer tot zijn recht komen bij een educatieve uitgeverij. Bij dezen wil ik u veel succes wensen met het vinden van een passende uitgeverij. Met vriendelijke groet,
- Doorschrijven aan mijn kinderverhaal met katten. - Herschrijven kleurverhalen. - Opzet maken van Young adult verhaal.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
We zijn een week verder en ik ben beslist niet ontevreden! Ik ben op de helft met het herschrijven van deel 3 van mijn roman en het is deze week ook gelukt om deel 1 en 2 'uitgeverklaar' af te ronden. Een fijn begin van de maand!

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed gedaan AllieCalhoun! Op naar de rest van de maand. Ik heb een schrijfboek bijna uit. Nog twee uitlezen. Ik ben nu daarnaast ook literatuur aan het lezen. Ik schrijf even niets.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn doel voor deze maand is vooral het maken van concrete ideeën, en eventueel wat korte verhalen of gedichten.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Waar een weekje vakantie al niet goed voor is :) De afgelopen anderhalve maand ofzo heb ik het qua schrijven veel te druk gehad. Dat merk ik nu het weer rustiger wordt. Ik wil deze maand in elk geval ook proberen om weer 'terug naar de basis' te gaan: gewoon lekker schrijven, weer wat meer hier rondhangen, mijn blog niet verwaarlozen, wat meer aan lezen toekomen, etc. Vandaag heb ik afgetrapt met heerlijk twee uur op het balkon in de zon zitten lezen (In Europa, van Geert Mak, heel mooi boek).

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ondertussen heb ik beslist om ook weer aan enkele schrijfwedstrijden mee te doen. - Waar ik wakker van lig heb ik reeds ingestuurd en staat al op de website. Het is een heel persoonlijk verhaal over de angst die ik heb, omdat ik hoge kans op huidkanker heb - Een nieuw leven: dit zal gaan over mijn rugoperatie van afgelopen september, waardoor ik nu een compleet ander leven heb! - OSMS schrijfwedstrijd: vorige keer ook meegedaan en vond het superleuk. Nu een grappig verhaal uit mijn tienerjaren toen ik stapel was op mijn leraar godsdienst (die ondertussen priester is geworden haha) - Prozanni 2015: Hiervoor heb ik absoluut nog geen idee van verhaal, maar ik hoop deze maand een start te maken. Ik kies bewust voor wedstrijden met kortverhalen, omdat ik me daarin het beste kan vinden en me in wil specialiseren (zal het zo maar noemen)

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klinkt leuk! Maar de site van 'een nieuw leven' ziet er wel enigszins bijzonder uit... Aparte organisatievorm. Ik ben wel benieuwd hoe het jou bevalt.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja klopt, heb ooit al eens een verhaal geschreven voor die site, maar het toen niet ingestuurd, omdat ik mijn bedenkingen had bij de kwaliteit van de site. Heb zelf webdesign gedaan, dus weet hoe een echte professionele website eruit ziet. Maar nu waag ik toch maar eens mijn kans ;) en dan zien we wel. Al doende leert men. De site van Manalone en Pamac zag er heel goed uit, en daar heb ik na de wedstrijd echt heel veel frustraties gehad. Dus ja ... wie weet valt het goed mee. Ik laat het zeker weten.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Even een update aangezien het heel goed gaat met mijn doelen deze maand. -YA zit inmiddels op 30.000 woorden -Gentasia verhaal is vorige week ingestuurd met bijhorende illustraties.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oops, ik had blijkbaar mijn doelen voor deze maand nog niet gepost. Manuscript * Voorbereiden op herschrijfmarathon Zinniger Zinnen in juni --> volop mee bezig * Stukje proefleesklaar voor schrijfgroep * 99 bladzijden omschrijven naar nieuw perspectief en van vt naar tt --> tot dusver 3 bladzijden gedaan * Herschrijfplan aanvullen nav feedback schrijfgroep Verhaal afmaken en insturen voor wedstrijd Zwaarden van Knoflook (deadline 31/05) --> mee bezig geweest, maar nog vrij veel werk aan Manuscript verhalenbundel insturen naar uitgever

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hier gaat het prima. Ik ben bezig met creeëren van een wereld voor een YA fantasy verhaal, waar ik tijdens Camp NaNoWriMo in juli aan wil beginnen. Daarnaast ben ik voor dat verhaal ook al bezig om het plot uit te zetten. Ik heb ook nog enkele wedstrijden uitgezocht waar ik de komende tijd aan mee wil gaan doen, dus ik heb de concrete plannen die ik wilde hebben.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk pr, meer YA om te lezen, daar ben ik altijd voor. Het gaat hier goed! Ik heb mijn doelen al gehaald, ondanks de drukte op mijn werk. (Slapen schiet er wel een beetje bij in, maargoed :P) Naast dat ik het idee heb bedacht voor een YA dystopia, heb ik er ook al 2000 woorden van geschreven in twee dagen. Ik heb verder een (kleine) uitgeverij gevonden voor mijn educatieve kinderverhaal en ik heb mijn andere verhaal herschreven en opgestuurd. Ook mag ik een verhaal schrijven voor een Sinterklaasbundel voor het goede doel, Al met al een heerlijk midden van de maand met nog genoeg te doen.

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hier vlot het dan weer helemaal niet. Ik heb de voorbije 2 weken niks geschreven. Zit even volledig vast met alles! Vreselijk vind ik het. En om nu een hele tijd naar een leeg scherm te staren, dat heeft ook totaal geen nut. Gelukkig zijn de deadlines van de schrijfwedstrijden nog niet voor deze maand, dus heb nog wel even tijd. Hopelijk komt de inspiratie snel. In tussentijd hou ik me bezig met een volledig seizoen van The Blacklist. Zeer verslavend!

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Twee tips wil ik je geven Els. Als eerste kun je als je vastzit gewoon domweg wat opschrijven wat in je opkomt (vaak zijn dat bij mij dingen waar ik gevoelens over heb, me zorgen over maak, wil oplossen). Vaak kun je daarna weer wel aan een verhaal werken. Een andere tip is het schrijven loslaten en gaan lezen, wandelen, koken, enz. Iets anders doen dus. Dan is de druk eraf en dan komen soms vanzelf ideeën naar boven door het loslaten. Ik ben heerlijk aan het lezen. Over een paar dagen ga ik naar een prijsuitreiking en ik weet dat ik op het podium mag komen handen schudden. Ik ben me erop aan het voorbereiden. Ik moet mijn tekst nog uitprinten om voor te lezen en het voorlezen oefenen. Ik ga verder met heerlijk lezen. Ik schrijf tussendoor aan een reisverhaal. Het is een fantastische reis naar binnen geworden. Misschien schrijf ik nog een gewoon reisverhaal. Gewoon omdat in een keer een goed verhaal misschien iets is dat ik niet moet doen. Ik wilde proberen te werken met meerdere versies in plaats van alles in een keer goed te willen hebben.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De laatste dag van de maand, tijd voor evalueren. Ik wilde deze maand heel deel 3 van mijn boek herschrijven. Dat is half gelukt. Maar de komende tijd heb ik meer vrije tijd dus ik hoop dat ik het snel af kan maken. Het is gelukt om Zwaarden van Knoflook in te sturen. Het was een hele bevalling maar het is gelukt! Ook heb ik een paar middagen lekker in de zon zitten lezen in het boek van Geert Mak. Als het volgende maand vaker mooi weer is, zal ik vast ook weer meer lezen.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mei was voor mij zo'n maand dat ik moeilijk kan zeggen wat ik ervan vond. Flink wat verhaalideeën, en enkele korte verhalen en gedichten geschreven, maar de flow zat er niet lekker in. Gelukkig heb ik over een week of vier zomervakantie, en dan heb ik tijd zat om dingen uit te werken, te laten proeflezen etc.

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kort verhaal opgestuurd en tweede geworden bij een wedstrijd. Een publicatie van een oud verhaal en een afwijzing van een nieuw verhaal. Nog steeds aan het lezen, nu in Stephen King over schrijven. Nog een stapel boeken die ik uit wil lezen. Blijft maar liggen: manuscript 3 (afschrijven), kort verhaal SF (herschrijven) Nu eens dingen afmaken in plaats van steeds iets nieuws beginnen.

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De afgelopen weken niet zoveel meer geschreven aan mijn YA verhaal, van 1000+ woorden naar 200+ woorden per dag. Totaal zit ik nou op 35350 woorden. De laatste dagen ben ik vooral bezig geweest met doorlezen van wat ik al geschreven heb en daarbij letten op grammatica, spelling, hoe zinnen lopen, stukken die te snel gaan uitgebreid, dubbele woorden en zinnen er uitgehaald. Ik ben nu bij de laatste hoofdstukken en dan ga ik weer verder met schrijven.

Lid sinds

14 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha, mooi. Nieuwe maand, nieuwe kansen. - Ondenkbaar: 10.000 woorden erbij tikken. - Avi-verhaaltje op juiste niveau krijgen. - Prutsen aan prentenboekverhaalidee. - Kort verhaal schrijven voor wedstrijd Letterstroom. - Misschien een start maken met het verwerken van opmerkingen van proeflezer van DWG.
Ik kan deze zowat kopiëren voor juni. Voor Ondenkbaar heb ik niet veel erbij getypt, wel een nieuwe verhaallijn uitgewerkt. Het avi-verhaal moet nog ingedeeld worden in pagina's en het is nog te lang, dus er moet ook in worden geschrapt. Ik heb een klein beginnetje gemaakt met het kort verhaal en gisteren ben ik begonnen met de proefleesopmerkingen van DWG.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Afgelopen maand veel gestudeerd, best opgeschoten met mijn manuscript en een flink eind met mijn illu's. Daardoor heel beperkt promo en OP's gedaan, dat wil ik ietsjes opschroeven komende maand. Dan wil ik ook een eerste grove versie van mijn ms af hebben, net als mijn illustratieserie.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Manuscript * Voorbereiden op herschrijfmarathon Zinniger Zinnen in juni * Stukje proefleesklaar voor schrijfgroep * 99 bladzijden omschrijven naar nieuw perspectief en van vt naar tt --> niet echt ver geraakt, maar kwalitatief wel grote sprongen gemaakt, hier doe ik in juni mee verder * Herschrijfplan aanvullen nav feedback schrijfgroep Verhaal afmaken en insturen voor wedstrijd Zwaarden van Knoflook (deadline 31/05) --> helaas niet op tijd klaar mee geraakt Manuscript verhalenbundel insturen naar uitgever Bonus: ook nog een 120w verhaaltje geschreven