Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Taal - Taalkundig - maar in welke taal .....

Toegegeven, ik ben deze site nog wat aan het afzoeken naar goede raad... Na enkele opmerkelijke reply's op mijn taalvaardigheden gekregen te hebben van zowel vrienden als collega's dacht ik dan maar eens een eerste stap te maken en er iets aan te doen. Tweetalig opgevoed (nederland / frans) gedeeltelijk in het engels gestudeerd, tevens nog bezig met enkele andere vreemde talen, maken dat mijn nederlands er niet echt op vooruit aan het gaan is. Welke (online) cursus - opleiding is het best om van start te gaan ?

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
Hallo Seabiscuit, Het hangt er een beetje vanaf wat je wilt leren. Als het echt om de basisregels van taal en spelling gaat kun je wellicht het beste een boek gebruiken zoals de Praktische cursus spelling. De regels van de taal en spelling zijn niet direct het onderwerp van deze site. Gaat het meer om creatief schrijven en de stijl en techniek die daarbij komen kijken (daar gaat deze site wel over), dan moet je gewoon even op deze site zoeken naar een cursus die aansluit bij je specifieke wensen. Bijvoorbeeld hier: http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/schrij… http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/schrij… Je kunt ook contact opnemen met Creatief Schrijven, de Vlaamse ondersteuningsinstelling voor schrijvers: www.creatiefschrijven.be

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
dank je voor de snelle respons. Het zou inderdaad meer creatief schrijven zijn die mijn aandacht vraagt, maar ik ben er zeker van dat ik het boek (basisregels) er bij mag gaan nemen. Ik zal eerst eens deze links doornemen.