Start » Boekpresentatie » Liesbeth Jochemsen - De verdwenen prinses van Geografie

Liesbeth Jochemsen - De verdwenen prinses van Geografie

Door: Iessie
Op: 2 april 2017

Al van kleins af aan ben ik gek op sprookjes. We hadden thuis een serie van luistersprookjes met boek en cassettebandje, die ik eindeloos heb geluisterd en gelezen. Daarnaast wilde ik al een boek schrijven vanaf het moment dat ik leerde dat meerdere letters achter elkaar een woord vormen, meerdere woorden achter elkaar een zin, en wat je daar allemaal mee kunt doen.
Ik kwam op het idee voor dit verhaal doordat ik me op een dag afvroeg hoe het voor Doornroosje geweest moet zijn om na honderd jaar slapen weer wakker te worden. In honderd jaar kan er immers een hoop veranderen. Ik besloot om het bekende sprookje opnieuw te vertellen, dit keer vanuit haar perspectief.
Op een gegeven moment keek ik de film Hansel and Gretel witch hunters en besloot dat het leuk zou zijn om Hans en Grietje als figuranten in mijn verhaal te laten optreden. Later heb ik nog meer sprookjes erin verwerkt.
Tot het moment dat Doornroosje (in mijn boek Dorarosa) in slaap valt, wist ik waar ik naartoe moest schrijven. Daarna heb ik verschillende keren vastgezeten en wist niet hoe het verder moest. Op de raarste momenten heb ik telkens toch weer inspiratie gevonden om verder te schrijven.
Toen het boek eenmaal zo goed als af was, had ik last van plankenkoorts en ben ik alvast aan het zelfstandig te lezen vervolg begonnen (dat overigens een los te lezen verhaal zal zijn). Totdat ik bedacht dat dit mijn grote droom is en dat ik spijt zou krijgen wanneer ik niet de mogelijkheid aangreep om het te publiceren. Nadat ik het heb laten proeflezen en ik het zelf nog eens heb nagelezen en verbeterd (nadat het maanden onaangeroerd op de computer heeft gestaan) heb ik het gepubliceerd. En ik kan je zeggen dat ik er nog iedere dag blij mee ben dat ik mijn droom heb verwezenlijkt!

Ontdek je schrijftalent!

Volg onze online cursus voor beginnende schrijvers!

Vanaf € 90,-!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!

Intensieve online cursussen. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!