Freewriting 10.0

Bijna 35 jaar en dan wordt het toch tijd om aan te pakken. Niet omdat ik al die tijd te lui geweest ben, nee, verre van dat. Maar gewoon druk met andere, ook belangrijke dingen. Of ontbrak het me gewoon aan lef? Een combinatie van beide eigenlijk. Het is ook gewoon heerlijk om te dromen van een toekomst boordevol pennenvruchten. Het planten en het opkweken van de boom zelf, heb ik gewoon voor me uitgeschoven. Stel je voor dat de boom na alle moeite voortijdig af zou sterven? Het niet eens de kans zou krijgen vruchten te dragen? Dat zou toch ook ontzettend zonde zijn van die mooie droom, waar ik al mijn hele leven te pas en te onpas even lekker in wegkruip.

Als je dan bijna 35 jaar bent, dan wordt het ‘alles-is-nog-mogelijk’ gevoel opeens minder. Bij mij tenminste wel. Zelfs op het moment dat ik me dat realiseerde, had ik nog tientallen, voornamelijk hele praktische redenen om er niet aan te beginnen. Waaraan? Aan mijn eigen tekstbureau.

Eigenlijk is het net als met elk stuk dat nog geschreven moet worden. Je moet er eerst aan beginnen. Zoals je met freewriting alles opschrijft wat je over een bepaald onderwerp weet en je vooral, heel belangrijk, door moet blijven schrijven, zo is het ook eigenlijk met het opstarten van je eigen bedrijf. Je moet vooral eerst beginnen en de rest komt (later) wel. Dat klinkt natuurlijk wel heel erg makkelijk. Wat ik vooral bedoel te zeggen is, dat als je voordat je gaat schrijven, de hele verhaallijn helemaal helder in je hoofd wilt hebben, de kans groot is dat het nooit op papier komt. Met freewriting kom je in een lekkere flow, je kunt geen fouten maken, je kunt alle kanten op. Alles is nog mogelijk.

Wat heerlijk om dat gevoel weer terug te hebben. Wat een energie geeft dat. Boordevol ideeën wacht ik dus niet langer op dat ene perfecte moment om mijn tekstbureau te ‘openen’. Het begin is er, het staat geschreven op dat ene formuliertje geadresseerd aan de Kamer van Koophandel. Sassaphras Tekstbureau. Al freewritend kom ik met mezelf tot overeenstemming over wat ik graag wil gaan doen en hoe ik dat wil bereiken. Gaat mijn droom nu echt werkelijkheid worden? Ik heb geen idee, maar ga gewoon door. Ongeacht het uiteindelijke wel of niet slagen van deze onderneming, ik ben de schrijver van dit levenswerk en alleen al deze wetenschap maakt mij op dit moment zeer gelukkig.  

Na het afronden van haar studie Communicatie deed Saskia van Muijlwijk - Leeuwis bij diverse organisaties ervaring op als Marketing & Communicatie specialist. Het schrijven van allerlei soorten teksten bleek haar de meeste voldoening te geven. Daarom besloot ze eind 2015 dromen om te zetten naar daden en richtte Sassaphras Tekstbureau op. 

Techniek