Start » Activiteit » ZIN: Zomer Schrijf- en Stilteweekend

ZIN: Zomer Schrijf- en Stilteweekend

Soort: workshop
Wie: Geertje Couwenbergh & Jasmijn Koelink

Verrijking, rust & belichaming.
Ben je toe aan een zomerpauze? Verrijk jezelf en je schrijven tijdens dit populaire schrijf- en stilteweekend onder begeleiding van schrijfster Geertje Couwenbergh en yogadocente Jasmijn Koelink. Kom tot rust in het klooster in de prachtige zomerglorie.

Dit programma kan ook onderdeel uitmaken van een jaarpakket of van twee stilteweekenden en één vijfdaagse retraite!

Het programma, de omgeving van het klooster, geheel verzorgde maaltijden en het ritme van de diensten zorgt voor een zorgeloos weekend, waarin je helemaal kunt ontspannen.

Elke dag bestaat uit twee gezamenlijke schrijfsessies, ochtend meditatie, eenvoudige beweging- en ademhalingsoefeningen. In de middag en avond is er ruimte om aan je eigen schrijfprojecten te werken, te lezen, genieten van de kloostertuin, wandelen of rusten. We zullen zoveel mogelijk meedraaien in het ritme van het klooster.

De schrijfmethode die je doet tijdens dit programma is gebaseerd op Geertje's boek ZIN: Lust in je Leven door Schrijven.

Schrijven en Belichaming
Dit weekend is gebaseerd op onze ervaring dat schrijven beter, dieper en leuker wordt wanneer je wakker bent in je hele lichaam -niet alleen in je gedachtewereld. Om deze reden worden de schrijf- en leessessies afgewisseld met ademhalingsoefeningen en beweging. Wat er hierdoor gebeurt met je schrijven is door talloze eerdere deelnemers omschreven als een openbaring. Kom het zelf ervaren!

Stilte en Schrijven
Schrijven is leren werken met de energie van je geest. Daar onbevreesd contact mee maken en je lichaam daartoe inzetten als bondgenoot is de eerste stap. Eén van de belangrijkste vaardigheden als schrijver is om daarnaast je ideeën niet weg te lekken door erover te praten -in plaats van te schrijven. De stilte in dit weekend ondersteunt je concentratie, opent je zintuigen en moedigt je aan om de energie die je besteed aan verbale interactie te kanaliseren ín je schrijven.

Schrijven in het Klooster
Sinds oudsher zijn kloosters plekken van verstilling en inzicht. Dit weekend maakt dankbaar gebruik van die voedingsbodem en het kloosterritme. Het programma houdt rekening met de dagelijkse diensten en we moedigen deelnemers aan die bij te wonen. De locatie van het levende klooster, de vriendelijke medewerkers en vrijwilligers voegen een extra dimensie toe aan je verblijf -en je schrijven.

Ervaringen van eerdere deelnemers aan een schrijf- en yogaweekend van Geertje en Jasmijn:
"Wow! Weer een heel ander weekend. Ik ben dankbaar voor de rust en het hernieuwde vertrouwen dat ik bij vertrek voelde."
"Rust, Ritme, Aandacht, Vakmanschap."
"De combinatie van rust, aandacht voor jezelf en voor anderen was perfect."

Provincie: Gelderland
Waar: Huissen
Wanneer: 28 juli 2017
Hoeveel: 289
Meer informatie: https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/retraites/programma.php?progra...

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Schrijfles van Geertje Couwenbergh? Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 20

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel nu je tickets