Start » Activiteit » Vijfdaagse schrijfretraite: Innerlijk pelgrimeren

Vijfdaagse schrijfretraite: Innerlijk pelgrimeren

Soort: schrijfvakantie
Wie: Hanny Kuijer van EnerVie Schrijfatelier

Wil je een paar dagen voor jezelf? Verstillen, tot rust komen, genieten en de kracht ervaren van het schrijvend bezinnen? Dan is deze schrijfretraite wat voor jou! Ik bied je de schrijfreis “Innerlijk pelgrimeren” aan. Meedeinen op het ritme van het klooster. En genieten van heerlijke, verse maaltijden die deels biologisch zijn.

Elke dag volg je één en soms twee schrijfworkshops. De rest van de tijd is er volop gelegenheid voor eigen invulling, zoals wandelen, schrijven, stil zijn, lezen.

Er zijn vier verschillende "routes". Elk jaar wordt er een andere route aangeboden met nieuwe schrijfoefeningen. Je kunt dus vier jaren op rij meedoen. Maar ze zijn ook los van elkaar te volgen.
In 2017 is route 3 aan de beurt met als thema: "de natuur als reisgenoot".
De schrijfretraite wordt in juni en in november aangeboden.

Tussen de workshops schrijf je "kilometers" (één kilometer is een A4-tje) en kun je de speelse schrijfoefeningen maken die ik aan het einde van elke workshop meegeef. Tijdens de hele week staat de ruimte waar de workshops worden gegeven tot je beschikking waar je tot 21.00 uur in stilte kunt schrijven. Vanaf 21.00 uur kun je hier elkaar - als je dat wilt - ontmoeten onder het genot van een drankje.

Mensen gaan op pelgrimstocht omdat er (terugkerende) thema's in hun leven zijn of omdat er een fase in hun leven wordt afgerond of juist gestart. Terwijl je onderweg bent, geef je je hart en je hoofd de tijd en de rust om vragen te onderzoeken. Het is fijn om even niet afgeleid te worden door een drukke agenda en alle prikkels om je heen. Deze schrijfretraite is een pelgrimstocht op papier: door vijf dagen in alle rust, al schrijvend te putten uit de bron van innerlijke wijsheid, in de stilte te zijn en te luisteren naar de stem van je hart, vind je de weg terug naar je unieke zelf. Schrijven om te ontdekken wie je bent en wilt zijn. En te luisteren naar je hart.

Er zijn maximaal 12 deelnemers.

Meer lezen? Kijk op www.enervie.nl
Aanmelden: via www.kloosterhuissen.nl

Provincie: Gelderland
Waar: Huissen
Wanneer: 20 t/m 24 november 2017
Hoeveel: Vanaf €399 all-in (er zijn drie tarieven, die afhankelijk zijn van het inkomen) Zie website.
Meer informatie: http://www.enervie.nl

Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Speciale aanbieding
koe freeimages

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!

Speciale aanbieding
Zo vind je de stem voor je personage

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 16.00 u. abonnee!...

Profiteer nu!