Start » Activiteit » Vervolgcursus Voor kinderen schrijven

Vervolgcursus Voor kinderen schrijven

Soort: cursus
Wie: Annemarie Bon

Is het altijd al je droom geweest om een eigen kinderboek te schrijven, maar komt het er maar niet van of voel je je onzeker? Heb je de basiscursus Voor kinderen schrijven met succes gevolgd of heb je aantoonbaar voldoende basiskennis, ervaring en motivatie? Dan is deze vervolgcursus Kinderboeken schrijven wat je nodig hebt om door te pakken.
Tijdens deze cursus krijg je de kans om stap voor stap aan een eigen project te werken. Dat kunnen proefopdrachten met kans op publicatie of een compleet boek zijn en kan zowel fictie als non fictie betreffen. Wie breder wil experimenteren kan geschikte opdrachten van de docent krijgen. Je bepaalt zelf op welke doelgroep je je wilt richten (t/m/ 15 jaar). De insteek van de begeleiding is ambachtelijk en professioneel, waarbij er veel aandacht is voor het schrijfproces.

Het lesprogramma omvat onder meer het uitwerken van een plot, personages creëren van vlees en bloed, omgaan met perspectief, spanningsopbouw, dialogen, structuur en stijl. Ook komen publiceren en de wereld van het kinderboek aan de orde. Hoe kom je binnen in deze ontoegankelijke branche? Je maakt je de theorie eigen door oefeningen en opdrachten tijdens de bijeenkomsten en door het beoordelen van elkaars teksten. Je helpt elkaar zodoende daadwerkelijk met tips en ideeën. We starten elke bijeenkomst met een creatieve schrijfopdracht en korte boekbesprekingen.
Tijdens deze vervolgcursus worden ook gastdocenten uitgenodigd, afhankelijk van de wensen van de deelnemers zelf. Denk aan een uitgever, een kinderboekenredacteur, een jeugdboekenauteur, een dichter (voor kinderen), een illustrator of een recensent. Vast staan in elk geval de masterclass van Anna Woltz op 27 januari en van Sjoerd Kuyper op 2 juni.
Van cursisten wordt naast aanwezigheid tijdens de workshops zelfwerkzaamheid en doorzettingsvermogen verwacht. De tijdsinvestering is afhankelijk van wat je wil schrijven en van de vlotheid van je pen.

Bij de cursus behoort de laatste versie van het 'Handboek Voor kinderen schrijven' van Annemarie Bon.
De docent is gedurende de cursus ook buiten de lessen je coach bij het schrijfproces. Tweede versies, vragen en andere teksten kunnen via de mail worden voorgelegd.

Provincie: Noord-Brabant
Waar: Verkadefabriek
Wanneer: 2017-2018, op zeven zaterdagmiddagen van 12:30 uur tot 17 uur
Hoeveel: € 750 + 21% BTW
Meer informatie: http://annemariebon.nl/cursussen/vervolgcursus/

Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Schrijfles van Geert Kimpen? Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Meer informatie
Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Gratis bij Schrijven Magazine: 1 jaar Van Dale Online Taalhandboek Nederlands

Gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Word nu abonnee!