Start » Activiteit » Tijd om te schrijven (in het paradijs)

Tijd om te schrijven (in het paradijs)

Soort:
Wie:

Een week voor jezelf. Een week om te schrijven. Midden in de Portugese natuur die in juni uitbundig is. Lentebloemen staan in bloei. Wielewalen vliegen af en aan. En het water van de Dâo stroomt koel door het dal.

Natuur is overal en het vanzelfsprekende onderwerp van de schrijfoefeningen die op het programma staan. Je krijgt elke dag les, maar er is ook meer dan genoeg vrije tijd om zelf in te vullen. Het doel van deze schrijfweek is simpel. Schrijven! Met de feedback van de groep en docent als duwtje in de rug.

Ben jij benieuwd wat er gebeurt als je ongestoord kunt schrijven? Wil je eindelijk eens beginnen met jouw verhaal op papier te zetten? Kijk dan of je tijd kunt vrijmaken voor deze inspirerende schrijfweek op eco-landgoed Moinhos do Dão

Over de plek en het programma:
In een historisch molencomplex in het groene noorden van Portugal vind je de ideale omstandigheden om te schrijven. Er is rust en ruimte in overvloed. Eten komt uit de moestuin. Verkwikking van een duik in de rivier. Bezinning rond het kampvuur. De accommodaties zijn authentiek en smaakvol ingericht en de kampeerplekken verscholen in de natuur..
Dit is het idee: afwisseling van gerichte opdrachten en vrije uren om zelf te schrijven. Met elke dag uitwisseling van ervaringen en feedback van de groep en docent.

Over de docent:
Mariëtte Wijne heeft twintig jaar schrijfervaring, waarvan acht als gastdocent schrijven aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze is auteur van het non-fictieboek Nou, nog eentje dan en heeft een column in het magazine LEF. Ze schreef onder andere reisreportages voor SNP en deed eind 2015 dagelijks verslag van haar wandeling naar de Milieutop in Parijs. Mariëtte begeleidde eerder schrijfworkshops in werkhotel Wongema en het Pintohuis in Amsterdam. Haar stijl van doceren is licht en losjes.

Provincie:
Waar:
Wanneer:
Hoeveel:
Meer informatie:

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 22 mei 16.00 u. abonnee...

Speciale aanbieding
Schrijfboek cadeau? Nu gratis bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Neem een abonnement op Schrijven Magazine!

Maak je keuze!
Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!