Start » Activiteit » Schrijven in een stiltehoeve

Schrijven in een stiltehoeve

Soort: schrijfvakantie
Wie: Joey Brown

SCHRIJVEN in stilte, in de Stiltehoeve Metanoia. Een schrijfretraite in een oase van rust, met 1 op 1 coaching.

Schrijf- en transformatiecoach Joey Brown neemt je mee naar de prachtige stiltehoeve Metanoia, in Damme, West-Vlaanderen (B). Daar gaan we mediteren, schrijven, wandelen ... in stilte. Het is een uitnodiging om een keer helemaal tot jezelf (en je schrijven) te komen.

Joey: "Schrijf wat je te schrijven hebt, en laat het resultaat los. Schrijf je kern. Schrijf datgene wat je ten diepste raakt en roert. Schrijf over datgene wat je in dit leven, met dit leven te doen hebt."

PROGRAMMA
Op de dag van aankomst ben je welkom vanaf 09u. Je kan de tijd nemen om je kamer en de omgeving te ontdekken en 'stil te vallen'.

Om 11u30 komen we samen voor een eerste gezamenlijk meditatiemoment, waarna aansluitend de eerste vegetarische maaltijd om 13u. Het avondmaal is telkens voorzien om 18u30.

Dagelijks begeleid ik mindfulness meditaties afgewisseld met eenvoudige relaxatieoefeningen, ademhalingsoefeningen, zachte bewegingsoefeningen en meditatieve schrijfmomenten. Ik zal je, aan de hand van verhalen, teksten of oefeningen, telkens uitnodigen om dieper in het schrijven (en de stilte) te zakken.

Meditaties telkens om 07u, 11u30, 17u en om 20u.

De rest van de tijd ben je vrij om te ontdekken, stil te worden, te schrijven, wandelen of mediteren. Kortom: om te zijn.

Wie nood heeft aan een persoonlijk gesprek, kan bij mij terecht (zie verder, deze gesprekken kan je best vooraf reserveren).

VOOR WIE

Deze retraite staat open voor iedereen die zichzelf in relatie tot stilte en tot schrijven wil ontdekken.

• Je hebt al een schrijfproject opgestart en je zoekt tijd en ruimte om te schrijven
• Je wil de eerste stap zetten naar een boek of schrijfproject
• Je wil onderzoeken wat stilte, meditatie en schrijven bij jou teweeg brengen
• Je voelt dat het schrijven bij jou een transformerend proces in werking zal zetten.
• Je voelt dat het schrijven voor jou hét expressiemiddel is dat je nu nodig hebt

Je kan er voor kiezen om 4 dagen het schrijven te beoefenen, te onderzoeken vanuit een nieuwsgierigheid naar de handeling van het schrijven zelf. "Wat doet de stilte met me? Wat doet het schrijven met me?"
Je kan er ook voor kiezen om deze retraite in te zetten als een stille tijd waarin je helemaal in je manuscript kan zakken.

1 OP 1 COACHING

In een persoonlijk gesprek zoek ik samen met jou antwoorden op vragen die zich tijdens de retraite aandienen. Dat hoeft niet per se over het schrijven te gaan. Dat kan evengoed een levensvraag zijn, of bepaalde inzichten die weer nieuwe vragen hebben opgeroepen. Er is geen vraag te gek.
Als je graag een boek wil starten dan kan ik je tijdens een persoonlijk gesprek op weg zetten.
Als je al gestart bent met een schrijfproject en je wil graag steun bij het doorschrijven, dan kan je eveneens in een persoonlijk gesprek bij mij terecht.
Ook als je je boek komt "afschrijven" en nog laatste adviezen wil, kan je bij mij terecht.

Opgelet
De 1 op 1 gesprekken zijn géén schrijflessen. Ik ga tijdens die uren ook niet jouw teksten redigeren. Daarvoor is deze retraite niet de juiste plek.

Tijdens deze gesprekken gaat het echt om steun en begeleiding van het stilte- en schrijfproces (bv. je zit vast, je zit met vragen, het schrijven heeft dingen bij je opgeroepen die je nooit verwacht had, de stilte en/of het schrijven bracht je tot bepaalde inzichten enz.)

Voor elke deelnemer reserveer ik een half uur gesprekstijd (inbegrepen).

EXTRA COACHING
Indien je echter een uitgebreider gesprek wil (bv. omdat je met een idee zit voor een boek of met bepaalde levensvragen of (schrijf)blokkades) dan kan je extra gesprekstijd aanvragen. Dat doe je best vooraf, bij inschrijving, zodat ik vooraf de gesprekstijden kan plannen.

ACCOMMODATIE
Logeren doe je in de Stiltehoeve Metanoia, Damme (B). Een bijzondere plek midden in de natuur waar je de stilte als een zachte deken om je schouders voelt.

MAALTIJDEN
Volpension houdt in: verzorgd ontbijt, middag- en avondmaal. Alle maaltijden zijn vegetarisch.

PRIJZEN
585 euro voor een gedeelde kamer
705 euro voor verblijf in een single kamer

Provincie: Vlaanderen
Waar: Damme
Wanneer: 17 - 20 april 2017
Hoeveel: 585
Meer informatie: http://joeybrown.be/retraites/schrijven-in-stilte/

Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Mis Schrijven Magazine niet!

Mis het maartnummer van Schrijven Magazine niet, word vóór 27 maart 16.00 u. abonnee!...

Superaanbieding!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!