Start » Activiteit » Schrijfworkshop Personages Maken

Schrijfworkshop Personages Maken

Soort: workshop
Wie: Zintrige

Of het nou fictie of non-fictie betreft, personages vormen een van de belangrijkste, dan wel het belangrijkste element in een verhaal. Samen met de schrijfstijl van de auteur, de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, de tone of voice, de vorm waarin het verhaal verteld wordt en het plot vormen ze het totaalplaatje.

Het is een kunst om een personage goed neer te zetten. Bij non-fictie lijkt het misschien makkelijker te zijn, omdat het over bestaande mensen gaat. Toch blijft het een uitdaging, omdat ieder mens anders is en elke persoon een eigen karakter heeft. Zelfs als je iemand goed kent, is het moeilijk om zijn of haar karakter te omschrijven of om te voorspellen wat iemand in een bepaalde situatie zal doen. Er is altijd een deel wat je niet ziet, omdat het in het hoofd van iemand afspeelt. En dat maakt mensen zo ontzettend complex, maar ook juist zo interessant. En hier kunnen we mee spelen in verhalen.

Door als auteur een personage te leren kennen, krijgt je verhaal meer diepte, waardoor mensen zich met je personage of verhaal kunnen identificeren en dat het ze raakt. Bovendien kan het goed uitwerken van een personage er voor zorgen dat je verhaallijn zich makkelijker ontvouwt, omdat het karakter van het personage het verhaal beïnvloed.

Maar hoe creëer je nou een goed personage? In deze workshop onderzoeken we het belang van personages en hoe je ervoor zorgt dat je personages geloofwaardig overkomen zodat je lezer zich met hem of haar kan identificeren.

De workshop vindt plaats op dinsdagavond 18 april 2017 van 19:00 tot 22:00 bij Santies op de Al-Masoedilaan 146 in Utrecht. Deze workshop is helemaal nieuw en daarom kun jij hem nu volgen met bijna 15% korting. Dus meld je nu aan en betaal geen €35, maar €30. Schrijf je in samen met een vriend of vriendin en ontvang allebei €5 extra korting. Je betaalt dan samen €50, wat neerkomt op €25 per persoon. Deze prijs is inclusief koffie, thee, water en wat lekkers.

Wanneer: dinsdag 18 april 2017
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Waar: Santies, Al-Masoedilaan 146, Utrecht
Kosten: Normaal: €35, nú €30, inclusief koffie, thee en wat lekkers

Kijk voor meer informatie over deze workshop of andere schrijfevenementen op www.zintrige.nl.

Provincie: Utrecht
Waar: Utrecht
Wanneer: 18 april 2017
Hoeveel: 35
Meer informatie: http://www.zintrige.nl/schrijfworkshops/personages-maken/

A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar

In ieder nummer van Schrijven Magazine: schrijftips van Gouden Griffel-winnaar Mireille Geus!...

Word nu abonnee!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 27 maart 16.00 u....

Speciale aanbieding
Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!