Start » Activiteit » Schrijfvakantie in Frankrijk: Je eigen leven als verhalenschatkamer

Schrijfvakantie in Frankrijk: Je eigen leven als verhalenschatkamer

Soort: schrijfvakantie
Wie: Aag Vernelen

5-daagse schrijfworkshop in Zuid-Frankrijk


Hou je van schrijven, maar denk je vaak: ik heb geen fantasie? Dan is er goed nieuws: om schrijver te zijn heb je echt geen bergen fantasie nodig. Je eigen leven zit boordevol inspiratie. Ook het jouwe!

Tijdens deze schrijfweek ontdekken we manieren om schrijfmateriaal uit ons eigen leven te puren. We leren hoe we onze alledaagse en minder alledaagse ervaringen kunnen neerpennen zodat ze herkenbaar en boeiend worden voor iedereen.

Is dit een cursus autobiografisch schrijven? Ja en nee. Ja, want we putten verhaalstof uit ons eigen leven.  Nee, want we leren ons persoonlijk verhaal optillen tot een universeel niveau, tot een verhaal dat een lezerspubliek weet te boeien.

Dat vraagt om opsmukken, om leugentjes om bestwil, om het schrappen, bijverzinnen of door elkaar gooien van gebeurtenissen. ’Kill your darlings’ is niet voor niets een veelgehoord credo in de schrijverswereld.


Dagschema

Ochtendsessie (10.00 – 13.00)

In het begin van de schrijfweek zullen we de ochtendsessies vooral gebruiken om ons ‘los te schrijven’. Je leert hoe je verhaalstof uit je eigen leven kunt halen en hoe je die in eerste instantie zonder censuur van je innerlijke criticus kunt neerpennen. Later in de schrijfweek ontginnen we via korte, speelse oefeningen heel wat schrijftheorie. Je komt meer te weten over personages, verhaalopbouw, dialogen, perspectief, implicatie, beeldend schrijven… altijd toegepast op je eigen verhaal.

Namiddag (13.00 – 19.30)

In de namiddag ben je vrij. Je kan zwemmen, een uitstap of wandeling maken, een dutje doen… of je kan schrijven.

Voor de schrijflustigen zijn er twee opties: je kunt aan een eigen schrijfproject werken, dat zijn wortels heeft in jouw leven (bijvoorbeeld een kortverhaal, een roman, een autobiografie, een kinderboek…), of je kunt werken aan een schrijfopdracht, gebaseerd op de theorie van die ochtend, waarbij je je eigen leven als basis gebruikt.

Wie in de loop van de namiddag vast komt te zitten, of snel klaar is en een bijkomende opdracht wenst, kan op Aag beroep doen. Zij blijft in de buurt en is beschikbaar voor vragen, duwtjes in de rug, harten onder de riem, extra opdrachten… Teksten en opdrachten die klaar zijn, worden door Aag onder handen genomen en van feedback voorzien.

Avondsessie (19.30 – 21.00)

’s Avonds komen we samen met diegenen die dat wensen en bespreken we de teksten die in de vrije uren geschreven zijn. Door onze eigen schrijfsels voor te lezen in groep ontdekken we welk effect ze hebben op anderen, en welk effect de verhalen van anderen op óns hebben.

We leren op een respectvolle en opbouwende manier feedback geven, zodat we door elkaar kunnen groeien als schrijver.

​Voorkennis: geen nodig


Inschrijven en meer info over de inhoud van de schrijfweek bij Aag:
aagvernelen@gmail.com

Provincie: buitenland
Waar: Frankrijk
Wanneer: Van zondagavond 2 juli (20.00) tot vrijdagmiddag 7 juli (13.00) 2017
Hoeveel: 495 euro (inclusief 21% BTW)
Meer informatie: http://aagvernelen.wixsite.com/auteur-schrijfcoach/verhalenschatkamer

Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt
Iedere week de leukste schrijfwedstrijden? Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsb

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!