Start » Activiteit » Schrijf- en Rust Retraite

Schrijf- en Rust Retraite

Soort: schrijfvakantie
Wie: il Bene -zomer(schrijf)curssen

Wil je ongestoord schrijven in een rustige omgeving waar de verleidingen beperkt zijn tot het lekkere eten en een luie stoel in de tuin? Heb je behoefte om je terug te trekken van de hectiek van alledag om te lezen, te wandelen of te doen waar we in Italië goed in zijn: Il Dolce Far Niente, het heerlijke niets doen?
Tussen 9 en 16 juni zorgen wij voor rust in en om het huis, een comfortabel bed, uitgebreid ontbijt en een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd in onze Bed & Breakfast.
Er is geen schrijfdocent of georganiseerde groep, maar een ervaren gastvrouw en een mooie locatie waar je zelf je tijd in kunt delen om je schrijfmeters te maken of van de rust te genieten. We houden het klein en simpel en de groep zal niet meer dan 6 gasten tellen.

Het gehucht Capriglia en de B&B
De B&B is gelegen op de top van een berg aan de Toscaanse kust, in het gehucht Capriglia. Onderaan de berg ligt het pittoreske plaatsje Pietrasanta. Er rijdt overdag een bus en vanaf Pietrasanta kun je met de trein Pisa, Lucca of Le Cinque Terre bezoeken.
Bij het huis start een goed aangegeven wandelpad dat verder de berg op meandert en de tuin is groot en heeft veel plekken om te lezen of te luieren. Capriglia kent verder alleen een kerk, een kroeg en wat huizen.

Kosten
Het verblijf is op basis van een eenpersoonskamer met gedeelde badkamer en kost € 60 per persoon per nacht en is inclusief ontbijt en avondeten. Je verblijft minimaal 3 nachten en wil je langer dan een week blijven, dan is dat op basis van beschikbaarheid.
De prijzen zijn exclusief toeristenbelasting, maar inclusief btw. Na boeking ontvang je een verzoek tot aanbetaling tot 50% van de verblijfskosten.
Wil je een andere type kamer (tweepersoons met badkamer of een kamer delen), vraag dan een offerte.

De lunch
Voor de lunch kun je naar de plaatselijke kroeg op 10 minuten loopafstand. Zij hebben heerlijke dagschotels voor € 10 en verder een uitgebreide kaart. Er zijn geen winkels in Capriglia.
Wil je dóórschrijven en is een bammetje ook goed? Dan betaal je € 5 extra en dan zet iik dagelijks vers brood en beleg voor je klaar.

Praktische info
De eerste vraag is doorgaans of er wifi is. Ja, in de algemene ruimtes en in de tuin en op enkele slaapkamers. Sommige mobiele telefoons hebben slecht bereik. Dat bevordert wel de rust.

Provincie: buitenland
Waar: Toscane (Italië)
Wanneer: 9 - 16 juni
Hoeveel: € 60 per persoon per nacht
Meer informatie: http://www.ilbene.nl/schrijf-en-rust-retraite

Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Literair tijdschrift Alice, onderdeel van Schrijven Magazine

Stuur je allerbeste verhaal of gedicht in naar ons eigen literaire tijdschrift.

Meer informatie
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Ook voor dichters: Schrijven Magazine

In ieder nummer van Schrijven Magazine interviewen we een dichter over het schrijfproces!

Word abonnee!