Start » Activiteit » Performance

Performance

Soort: workshop
Wie: Groeten van Marc

De performance van een gedicht, het voordragen, is meer dan oplezen van een blaadje. Volume, toon, stiltes, lichaamshouding en uitdrukking spelen een belangrijke rol in het overbrengen van de boodschap van je gedicht. In deze workshop gaan we onze eigen en andere gedichten voordragen en daarmee op zoek naar onze eigen stem.

Al schrijvend, en in dit geval voordragend, leer je wat de kwaliteit is van een gedicht, waarin de poëtische waarde van woorden schuilt, welke woordcombinaties iets teweeg brengen en hoe je structuur aanbrengt in taal.

De taal wordt in beginsel behandeld als verf of als klei. Aandachtig werk je aan een taalsculptuur, een tekst, een gedicht. En plezier staat steeds weer voorop.

Wat gaan we in deze workshop doen?

1.1 Aanvang

Iedere deelnemer vertelt over iets dat hem/haar heeft geïnspireerd of aangegrepen de afgelopen week. Het huiswerk wordt besproken, we luisteren naar elkaars voordrachten.

1.2 Schrijfoefening

We gaan aan de slag met het thema Performance.

1.3 Close reading

Iedere deelnemer leest zijn/haar gedicht/tekst voor. Een van de gedichten wordt (op democratische wijze) geselecteerd en groepsgewijs behandeld met de docent als begeleider.

Martijn den Ouden is dichter en beeldend kunstenaar. In januari 2017 verscheen zijn derde dichtbundel Een kogelvrije zomer. Wat betreft zijn gedichten zijn critici het over een aantal dingen eens. Ze zijn experimenteel, verrassend, gewaagd, kinderlijk, speels en ernstig. Het plezier dat hij erin heeft als hij schrijft, is terug te lezen in zijn werk.

Met hetzelfde plezier geeft Martijn de poëzie workshops inhoud.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: dinsdag 9 mei 19.00 - 22.00
Hoeveel: € 26
Meer informatie: http://groetenvanmarc.nl/portfolio-item/performance-poezie-workshop/

Lees Tekstblad!

Neem een (proef)abonnement
Schrijven Magazine: geen nummer meer missen?

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine! Profiteer van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!