Start » Activiteit » Meditatieve Schrijfcursus met Nanda Huneman

Meditatieve Schrijfcursus met Nanda Huneman

Soort: schrijfvakantie
Wie: il Bene -zomer(schrijf)curssen

Van Top tot Teen, een meditatieve schrijfcursus
In deze meditatieve schrijfweek verken je al schrijvend je binnenwereld. Je schrijft over de kronkels in je hoofd, de kamers in je hart, de maaltijden op de bodem van je maag en het ritme in je voeten. Je schrijft, mediteert, wandelt en geniet van het Toscaanse landschap en leven met lange maaltijden en siësta's. Je gaat als ontdekkingsschrijver op pad en zet jezelf van Top tot Teen op papier.

Meditatief schrijven
Door verschillende soorten meditaties stem je af op je innerlijke wereld. We mediteren zittend, liggend, staand en lopend. Met een open blik onderzoek je wat er in jou leeft. De ervaringen tijdens de meditatie zijn de basis van je tekst.
Het schrijven zelf is ook een meditatieve ervaring. Je volgt de pen, zoals je je adem volgt, en laat je verrassen door je eigen woorden. We schrijven op een organische manier. Organisch betekent dat iets vanzelf gaat, dat je er niet al te veel moeite voor hoeft te doen. Je stemt af op je natuurlijke vermogen om te creëren. Dat vermogen is net zo natuurlijk als het kloppen van je hart, als het ademen van je longen. Je werkt met dat wat zich aandient.

Organisch schrijven
We schrijven ook letterlijk organisch. Elke dag staat een ander orgaan in je lichaam centraal. We verdiepen ons in dat betreffende orgaan: hoe werkt het hart precies, welke netwerken zitten er in onze hersenen, hoeveel bacteriën zitten er in onze darmen? Naast het meditatieve onderzoek helpt deze meer theoretische benadering ons te doorgronden wat er in die plek leeft.

Creatief schrijven
Creatieve schrijfopdrachten zetten de pen in gang. Je verwoordt op diverse literaire, poëtische en onverwachte manieren je binnenwereld. Af en toe confronterend, soms diepgaand, maar meestal speels en licht. Want we zijn toch ook op vakantie.

De cursus is zowel geschikt voor mensen met als zonder schrijf- en meditatie-ervaring.

Kosten (alles inclusief BTW):
Schrijfcursus (€ 350), logies en volpension op enkele kamer (€ 445), samen € 795
Schrijfcursus (€ 350), logies en volpension op 2pers. kamer met dito bed, samen € 745
Schrijfcursus (€ 350), logies en volpension op 3persoonskamer (€ 345), samen € 695

Wie is Nanda Huneman?
Nanda is schrijfdocent en auteur van drie boeken: Weduwes worden niet verliefd (over alleenstaande vrouwen in India, 2008) en Fok (roman, Elikser, 2014) en haar laatste boek heet Spelen met je leven (2016) een lesboek over het schrijven van levensfictie. zie www.wonder-word.nl

Provincie: buitenland
Waar: Italië
Wanneer: 26 juni - 3 juli
Hoeveel: minimaal € 695 - max € 795
Meer informatie: http://www.ilbene.nl/van-top-tot-teen

A A N B I E D I N G Schrijven Magazine

1 jaar voor slechts € 26,50 én 3 cadeaus!

Profiteer nu!
Lees hier hoe het werkt!

en krijg zelf een cadeau!

Lees hier hoe het werkt!
Schrijfles van Geertje Couwenbergh? Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 20

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel nu je tickets

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie