Start » Activiteit » Good Writdance Schrijf- en dansretraite in Griekenland

Good Writdance Schrijf- en dansretraite in Griekenland

Soort: schrijfvakantie
Wie: Joey Brown

Transformerende Schrijf- en dansretraite op het Griekse eiland Ikaria

GOOD WRITdANCE! is een nieuw initiatief van schrijf-en transformatiecoach Joey Brown. Ze werkt hiervoor samen met  Katrin Gerner, lerares Contact Improvisation Dance (Contact Impro).

Tijdens de retraite onderzoeken we hoe onze geest en ons lichaam eigenlijk werken, en hoe we ze op de best mogelijke manier weer met elkaar in contact kunnen brengen en ... laten dansen.

We gaan hoofdzakelijk schrijven, mediteren en contactdansen om het contact met jezelf (en vanuit jezelf met anderen) te vernieuwen of te herstellen. Met ondersteunend opstellingswerk (systeemopstellingen) leer je oude (slechte!) gewoontes en patronen te doorzien en ... los te laten.

Vandaar dat we zeggen: Good WRITdANCE! - met een knipoog naar de Engelse uitdrukking Good Riddance (of bad rubbish).

Good riddance wordt gezegd wanneer iemand blij is om van (een slecht) iets of iemand af te zijn. Met Good WRITdANCE! zeggen we eigenlijk: 'Dat hebben we dan mooi van ons af gedanst en geschreven!'

Taal: ENGELS en NEDERLANDS

Data:  10 - 17 september 2017

Het programma

We bieden je de sleutels naar jouw deuren. We werken met angst, kwaadheid, wantrouwen, pijn en welke andere blokkades er nog zijn die jou verhinderen om de weg te gaan die je diep vanbinnen het liefst wil opgaan.

Al onze beoefening en oefeningen, of het nu om schrijven, meditatie of dans gaat, zijn toegankelijk voor iedereen. Ook wanneer je weer thuis bent, zal je nog een heleboel van wat je leerde in de praktijk kunnen brengen.

Samen met Katrin onderzocht ik de relatie tussen lichaam en geest, als ze dansen. Wat doet het met je geest als je je lichaam in beweging brengt? Wat doet het met je lichaam als je je pen en je geest in beweging zet, laat dansen?

Elke dag oefenen we ons in het schrijven en mediteren, en duiken we diep de beweging, de stilte en de relaxatie in. Je leert ook de basis van Contact Improvisation Dance, een danswijze die je volledig in contact brengt met jezelf, je bewegingen en … de anderen.

Twee avonden worden volledig besteed aan opstellingswerk (systeemopstellingen). We onderzoeken oude gewoontes, patronen en onbewust verdrongen trauma’s die nog aan je spieren en bewegingen en ledematen kleven.

Samen zoeken we een weg naar vergeving, heling en … loslaten!
 

JE VLIEGT NAAR HUIS MET

Nieuwe vleugels
Meer zelfvertrouwen
Meer vertrouwen in je kracht en kunnen
Een lege oude rugzak, verlost van oude blokkades en pijn
Een nieuwe volle rugzak, gevuld met inspiratie en ‘tools’
Een goed overzicht over je nieuwe, nog te wandelen weg
Een sterker en flexibel lijf
Een sterkere, flexibele en rustige geest
Meer inzicht in jezelf en het pad dat je vanaf nu te lopen hebt

Je krijgt een uitgebalanceerde mix van meditatief schrijven, contact improvisatie, Authentic Movement, lichaamswerk, zintuiglijk schrijven, systeemopstellingen.
Twee maal maken we een uitstap. Deze uitstappen zijn volledig geïntegreerd in het lesprogramma (en zijn daarom behoorlijk intensief 4werken').
Woensdag of donderdag nemen we een dag rust. Dit is nodig omwille van de intensiteit van het werk.

Voor wie

Je voelt je op één of andere manier vastgelopen. Je voelt je gevangen, leeg of in het nauw gedrukt. Je voelt: ik wil lucht, ademen en loslaten. Je wilt het anders, en je schept alle moed bij elkaar om het vanaf nu ook echt anders aan te pakken.
Voor iedereen dus die zich klaar voelt om oude patronen los te laten maar nog net dat extra duwtje in de rug nodig heeft.
Om te kunnen deelnemen hoef je geen schrijver of danser te zijn. Het enige dat we van je vragen is een zekere openheid en bereidheid tot verandering en transformatie.

Meer info over het programma, accommodatie, maaltijden, uitstappen en de reis naar Griekenland vind je op mijn website.

Provincie: buitenland
Waar: Ikaria
Wanneer: 10 - 17 september 2017
Hoeveel: 899 euro
Meer informatie: http://joeybrown.be/retraites/good-writdance-the-egg-ikaria/

Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!
Jouw kidlit laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Kidlit! Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!

Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.

Het is gratis!
Geef Schrijven Magazine cadeau! (Beeld: SXC)

Geef Schrijven Magazine cadeau!
(en krijg zelf ook een presentje) 

Bestel nu!