Start » Activiteit » De Schrijfproeverij

De Schrijfproeverij

Soort: workshop
Wie: Schrijven in Delft

De docenten van Schrijven in Delft geven in de Week van het Schrijven een gratis voorproefje van hun schrijfaanbod bij De VAK, centrum voor de kunsten in Delft.
Neem een kijkje in hun schrijfkeuken en maak kennis met verschillende ingrediënten die jouw literaire ambities smaak kunnen geven. Een vleugje dichtkunst, een toef creatief schrijven, een potje schrijftechniek, een snufje levensverhaal.

Er zijn vier workshops / proeflessen van een uur. Je kunt er één volgen, twee,drie, of allemaal.
Dit staat bij de Schrijfproeverij op het menu :
Levensverhalen schrijven
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je levensverhalen wilt schrijven: plezier in het schrijven zelf, in het ophalen van herinneringen, het willen doorgeven van verhalen, verbanden willen leggen tussen gebeurtenissen of een tijdsbeeld schetsen. Maar hoe begin je, en hoe ga je verder? Tijdens deze proefles verzamel je ingrediënten voor een verhaal en zet je de eerste regels op papier.

Poëzie, zo moeilijk nie
Dichten is een ontdekkingstocht. Al doende ontdekken, al ontdekkend doen. Een verrassende expeditie, die begint bij deze proefles. De titel is geleend van Herman Finkers en hij vervolgde: ‘op alles rijmt wel iets’.
Dat gedichten moeten rijmen is een misverstand; ook zonder rijm maak je goede gedichten. En als je rijm gebruikt, kun je verder komen dan sinterklaasgerijmel!

Creatief schrijven, de basis
Houd je van schrijven, en zou je daar wel eens wat meer mee willen doen? Dan is een cursus creatief schrijven vast iets voor jou. In deze proefles ervaar je de werkwijze van Schrijven in Delft. Doe mee en ontdek hoe je met verrassende of soms juist voor de hand liggende oefeningen ideeën en woorden tevoorschijn haalt waarvan je niet wist dat je ze had.

Werken met tegenstellingen in teksten
Tegenstellingen maken een tekst boeiend. Denk aan een zomer vol regen, een stilstaande klok, een verwend meisje in de jungle. Of de jongen met de beste cijfers voor zijn VWO-diploma maar zijn moeder was niet bij de uitreiking.
In deze proefles ga je spelen met tegenstellingen en je verwerkt ze in een korte tekst.

Provincie: Zuid-Holland
Waar: Delft
Wanneer: Dinsdag 12 september 2017
Hoeveel: Gratis
Meer informatie: http://www.schrijvenindelft.nl/ook-interessant/

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg Schrijven Online op Twitter!

Volg ons!
Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer
Schrijles van Arthur Japin? Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Kom naar de Schrijven Magazine Schrijfdag 2017!

Bestel snel je tickets!

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar