Start » Activiteit » Cursus creatief schrijven (12 weken)

Cursus creatief schrijven (12 weken)

Soort: cursus
Wie: Schrijfcursus Amsterdam | Docent: Gijsje Kooter en anderen

Deze cursus is naast een introductie van verschillende schrijftechnieken en invalshoeken ook een zoektocht naar de verzameling woorden en beelden in je hoofd en de betekenis daarvan. In deze persoonlijke cursus werk je, naast korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen, ook toe naar een kort verhaal. Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, epifanie, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst, structuur, de functie van suggererend taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.


Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven?
 De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo'n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten. De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk.

Provincie: Noord-Holland
Waar: Amsterdam
Wanneer: Data: 23, 30 maart, 6, 13, 20 april, 4, 11, 18 mei, 8, 15, 22 en 29 juni 2017 Tijd: Donderdagavond 19.00 - 22.00 uur
Hoeveel: € 699,-
Meer informatie: http://www.schrijfcursusamsterdam.nl/schrijfcursus.html

Neem een abonnement op Schrijven Magazine.

Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine. Profiteer van onze superaanbieding!

Korting én cadeaus!
Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Word vóór maandag 27 maart  16.00 u....

Speciale aanbieding
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 3 cadeaus!

Word nu abonnee!
Moleskine cadeau? Neem nu een abonnement op Schrijven Magazine!

Gratis Moleskine opschrijfboekje bij een abonnement op Schrijven Magazine!

Bestel nu!