Start » Activiteit » Column- en Blogschrijven

Column- en Blogschrijven

Soort: cursus
Wie: Utrechts Centrum voor de Kunsten

Veel mensen schrijven kortere stukken of zouden dat willen doen. Omdat ze wat te melden hebben over hun werk. Uitleg willen geven over hun expertise aan anderen. Zichzelf willen promoten als zzp-er. Of misschien wel omdat ze 'gewoon' een column of blog willen schrijven voor een publiek – en dan natuurlijk zo aantrekkelijk mogelijk in hun eigen stijl.

Maar de stap van wat er in het hoofd zit naar een aansprekende verwoording op een beeldscherm of het papier kan groot zijn. Hoe zorg je dat alle elementen van je redenering aan bod komen én tegelijkertijd dat mensen je willen lezen? Hoe bouw je een betoog op én gebruik je de manier waarop je dat doet om je publiek te overtuigen, te verleiden?

Dat is het onderwerp van de cursus Column- en blogschrijven. In acht lessen van twee uur leer je beter schrijven 'op de korte baan' – maximaal 800 woorden. Daarbij komt iets aan theorie aan bod over schrijven, over betoog, over stilistische ingrepen, over verbeelding en toon. En er worden voorbeelden gebruikt van het web en uit kranten, tijdschriften en soms boeken die daarbij aansluiten. Maar het is vooral een cursus die je leert schrijven door het je te laten doen, en door je te leren kijken naar wat jij zelf en de andere cursisten wekelijks aan het papier toevertrouwen en daarover te praten.

Provincie: Utrecht
Waar: Utrecht
Wanneer: Woensdagavonden (8x)
Hoeveel: € 160,00 tot 21 jr (geen BTW) / € 193,60 vanaf 21 jr (incl. 21% BTW)
Meer informatie: https://www.uck.nl/index.php/cursus/column-enblogschrijven/

Profiteer van heel veel extra's!

Vanaf € 12,50 per jaar
Boek schrijven? Lees Schrijven Magazine!

Lees Schrijven Magazine! Profiteer nu van onze superaanbieding!

Profiteer nu!
Storytelling in 12 stappen

Essentieel voor (tekst)schrijvers!

Meer over dit boek
Alice, het literaire tijdschrift van Schrijven Magazine

Voortaan in iedere editie van Schrijven Magazine!

Lees meer